Totalt körde 19 förare från Stenungsunds MS endurotävlingen Grand Gotland National där en av de bäst placerade var 15-årige Alexander Wallberg som slutade tvåa i ungdomsklassen. Foto: Privat

Gjorde topplopp på Gotland

Hela 19 förare från Stenungsunds MS kom till start under årets Gotland Grand National, endurons motsvarighet till Vasaloppet som avgjordes förra helgen. Bäst gick det för 15-åriga Alexander Wallberg som slutade tvåa i sin klass.

Du tog hem silverpokalen i ungdomsklassen. Hur kändes detta?

– Väldigt roligt, det var en rolig tävling att köra. Jag körde den även förra året, men då blev jag tolva.

Vad var det som gjorde att det gick så bra i år?

– Jag har tränat så mycket mer än vad jag gjort tidigare. Jag kör ett par gånger i veckan även om det just nu bara blir cross på helgerna. Men sedan tränar jag en hel del fys på det också.

Är du nöjd med din andraplats?

– Jag hade ledningen i loppet ett tag så självklart hade det varit skoj att få vinna, jag var bara tre minuter ifrån. Men jag tycker ändå det är bra att ha blivit tvåa.

Ni var 19 startade från klubben under tävlingarna. Hur var den här helgen?

– Det var väldigt skoj, vi hade jätteroligt på kvällarna efter tävlingen.

Hur tänker du nu gå vidare med sporten?

– Nästa år ska jag köra den stora tävlingen på Gotland Grand National för första gången och det känns väldigt kul. Sedan hoppas jag i framtiden kunna få vara med i toppen på SM och dra.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sporten@lokaltidningensto.se

FAKTA: Gotland Grand National

Totalt 19 förare från Stenungsunds MS tog sig i mål under årets Gotland Grand National

I ungdomsklassen slutade Alexander Wallberg på andra plats, Oskar Stromberg på fjärde och Samuel Johansson på 30:e av totalt 146 startande.

Snabbast av alla från Stenungsund var crossföraren Tom Johnsson (Kinds MK) som placerade sig på plats 19 totalt av alla de över 3000 startade och på sjätte plats i elitklassen.

Relaterade artiklar
Fler artiklar