Halldins vänster vägen mot vändning

Stenungsunds IF har inlett serien svagt. En av få ljusglimtar har varit Lisa Halldins vänsterskott.

– Vi har inte fått ut de kvalitéer vi vet att vi har, säger Halldin om starten.

Med två poäng på fyra matcher har Sif hamnat i botten av en tabell som ambitionen är att toppa.

– Vi har gjort misstag och släppt in för enkla mål. Till exempel nu senast mot Skepplanda när vi hamnade i underläge med 0-2 och måste jobba i uppförsbacke resten av matchen.

– Vi får försöka stänga till och inte släppa in de enkla målen i framtiden, fortsätter hon.

Efter två säsonger i division ett är det rimligt att ha högre förväntningar på Sif än det spel och de resultat som laget hittills presterat.

– Vi vet att vi har kvalité i laget. Vi vet att vi är bra tränade och måste bara få ut det på matcherna också, säger Halldin.

Själv har hon varit en av få ljusglimtar för Sif hittills. Hon har varit lagets bästa spelare och toppar med fyra mål den interna skytteligan. Tre av målen har kommit på frispark.

– Frisparkar är inget jag specialtränat på. Det handlar om att jag fått chansen och haft en bra känsla inför att skjuta. När det fungerat har det gett självförtroende att våga skjuta igen, förklarar hon.

Sif har på grund av sjukdomar tvingats möblera om en del i laget. Halldin inledde serien som vänsterback, men flyttas nu uppåt till yttermittfältet. I en offensivare roll kan hon få fler chanser att använda sitt skott.

– Att jag fått bra tillslag med vänstern beror på att jag varit skadad i mitt högerknä och därför fått använda vänstern mer fast jag egentligen är högerfotad, säger Halldin.

Sif får hoppas att laget kan följa Halldins exempel och vända något negativt till framgång.

– Det är jätteroligt att det har gått bra för mig men hellre vill jag såklart att det ska gå bra för laget. Jag hoppas verkligen att jag kan bidra till att det vänder och börjar gå bättre, säger Halldin.

I nästa match väntar serieledarna Vänersborg.

– Det blir tufft, men vi får slå ur underläge. Det talar för oss, säger Halldin.

Patrik Persson

sporten@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar