Han är huvudspåret för Sif

Stenungsunds IF tappar sin chefstränare men föreningen ser ut att redan ha gjort klart med en ny.

Enligt vad Lokaltidningen STO erfar ska föreningen under den senaste tiden ha pratat med tre olika kandidater. Den som i nuläget ser ut att ligga bäst till är den 44-årige Pierre Krantz.

Han har under det här årtiondet haft ett flertal tränaruppdrag med start som assisterande tränare i Fässbergs IF i division 2 säsongerna 2010-12.

Under 2013 var han huvudtränare i division 5-laget IF Väster, en säsong som slutade med att laget från västra Göteborg gick upp i division 4.

Under åren 2014 och 2015 var Krantz huvudtränare för Lindome Gif i division 2 för att säsongerna 2015-17 ta sig an Sävedalens IF. Första året tog han upp Sävedalen till division 2 och laget klarade året därpå kontraktet med råge.

Säsongen 2016 var laget med i serietoppen under hela säsongen och blev till slut trea blott två poäng efter seriesegrande Tvååkers IF.

Lämnade Utsikten

Hans senaste tränaruppdrag var i Utsiktens BK i division 1 södra säsongen 2018. I början av maj månad valde han dock att hoppa av sitt uppdrag.

”Det handlar om min familjesituation där vi har behövt spendera mycket på sjukhus och så kommer det att se ut en tid framöver. Det är helt enkelt inte möjligt att kombinera med att vara huvudtränare för ett lag på så här hög nivå. Jag behöver lägga merparten av tiden på hemmaplan” förklarade han på Utsiktens hemsida.

”Det blir en timeout från fotbollen för min del. Det känns jättetråkigt men jag hoppas vara tillbaka så fort som möjligt” sa han i en kommentar till Göteborgs-Posten.

Avancerad utbildning

Pierre Krantz är utbildad förskollärare och lärare vid Göteborgs universitet. Han har arbetat som förskolechef och rektor i Göteborgs stad under åtta års tid och har arbetat med personal- och ledarskapsfrågor under 15 år. Sedan 2016 är han enhetschef för fastighetsservice i SFD östra Göteborg.

Han innehar avancerad tränarutbildning – Uefa A diploma – och har också föreningshandledarutbildning.

När han tillträdde som tränare för Utsikten kommenterade han sitt sätt att vilja spela fotboll så här:

”Jag vill spela en modern och effektiv fotboll. Den bygger på ett stort bollinnehav, och sedan vill jag se ständiga hot i djupled.”

Lokaltidningen STO har inte lyckats nå Krantz för en kommentar.

Stenungsunds ordförande Jan Lindberg avböjer att kommentera Krantz namn.

Tony Balogh

0303-72 82 24

tony.balogh@lokaltidningensto.se