Max Darj är åter uttagen till blågult. FOTO: Kristian Johansson

Han får spela EM

Det blir EM i handboll för Stenungsundsfostrade talangen Max Darj. Det stod klart under måndagen när förbundskaptenen Kristján Andrésson presenterade EM-truppen för turneringen i januari.

Läs mer: EM-kval för Max Darj

Läs mer:”Jäkligt kul att få vara med”

Det är i Kroatien som årets handbolls–EM ska avgöras, en turnering som för Sveriges del börjar med match mot Island den 12 januari. I truppen, som presenterades under måndagen, har Stenungsundstalangen Max Darj blivit uttagen. Han får chansen på mittsex ihop med Jesper Nielsen och Fredric Pettersson.

– Av de spelare som jag har att välja mellan är det de här 16 som jag tror kan ta Sverige längst i turneringen, sa förbundskapten Kristján Andrésson i samband med uttagningen.

Det var under 2009 som Max Darj blev värvad av Alingsås HK som 17-åring. Redan innan han fyllt 20 var han ordinarie lagkapten i Alingsås. Nu är han 26 och gör sin första säsong i tyska Bergischer HC, en klubb som leder 2. Bundesliga.

Den svenska truppen samlas i Göteborg den 2 januari. Den 10:e reser de till Split i Kroatien och den 12:e spelar de premiär mot Island. Därefter väntar match mot Serbien den 14 januari och kroatien den 16 januari. De tre bästa i gruppen går sedan vidare till slutspel i Zagreb.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sporten@otv.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar