Här är årets lokala stjärnelva

Vem gör en tunnel utan problem? Vem gör livet surt för motståndarlagets anfallare? Vem stänker in målen? Vem kommer uppvaktas av klubbar högre upp? Ja, frågorna är många inför årets fotbollssäsong i STO-området. Fotbollsbloggen STO:s Simon Pettersson ger sig på den grannlaga uppgiften att ta ut en stjärnelva av våra lokala spelare.

Målvakt

Rasmus Magnusson, Gilleby IF

Att ingen dragit i Magnusson under vintern är en gåta. En av femmans stabilaste målvakter och en av anledningarna till Gillebys täta defensiv. Gilleby kan vinna division 5. Då måste Magnusson fortsätta storspela.

Försvarare

Marcus Hjelm, Stenungsunds IF

Har varit en av Sifs viktigaste och bästa spelare i flera säsonger. Kommer bli otroligt viktig både defensivt och offensivt i år. En mardröm för anfallare med sitt fysiska spel.

Kristina Halldin, Vallens IF

Stora Höga-lagets mamma var dominant och höll hög division 1-nivå i fjol. Anfallarna i division 2 kommer få stora problem med Vallens mittback. Kan vara ”Tinas” sista säsong i Vallentröjan.

Philip Andersson, Svenshögens SK

Byter SIF och division 2 mot Oilers i division 6. Sexans bästa spelare kommer ha det lekande lätt i Bohusläns näst lägsta serie. Frågan är var på planen man ska använda honom?

Mittfältare

Evelina Persson, Stenungsunds IF

Kapten Persson ska hjälpa laget tillbaka till division 1 med sin vilja, sitt krigande och hennes stora Sif-hjärta. Blir ett hot offensivt från sin mittfältsroll.

Jenny Strandberg, Vallens IF

Strandberg har de flesta egenskaper som en tränare kräver av en mittfältare. Snabb, teknisk, bollskicklig och en förmåga att leverera bollar i rätt läge.

Ardi Thaqi, Ödsmåls IK

ÖIK:s spelande tränare, som har meriter från division 2-spel med Sif, blir navet i topptippade Ödsmål. Mittfältaren ska starta anfallen och samtidigt vara ett hot på fasta situationer.

Emil Johansson, Henåns IF

Innermittfältet har kryddats och kampen om platserna är stenhård. Men, en spelare man inte flyttar på är kapten Johansson. Gör en hel del mål, är en pådrivare och förlorar sällan en närkamp.

Anfallare

Jonathan Fhager-Karlsson, IFK Valla

Tjörnlaget har fått in en anfallare som har en spelstil som Johan Elmander. Skillnaden? Han öser in mål. JFK har spelat i högstaligan i Finland och kan på egen hand avgöra matcher. Det har han visat på försäsongen.

Karin From, Orust FC

Lagets bästa spelare blir skillnaden om Orust hänger kvar i division 1 som nykomlingar eller inte. Skicklig med boll och lyckas hon så lyckas STO-områdets bästa damlag.

Sandra Vallin, Henåns IF

Henåns unga damlag har växt och kommer ta större kliv 2017. Samma gäller med Vallin som med sina kliniska avslut kan skjuta laget mot toppen av fyran.

Tränare

Fredrik Nilsson, Henåns IF

Vann med 8-1 i DM-derbyt mot rivalen Stala/Myckleby och har kryddat truppen med flera spelare som kan gå direkt in i startelvan. Nilsson och hans tränarkollegor kommer få angenäma problem med laguttagningen och Henån kan mycket väl tillhöra toppen av division 4 i år.

På bänken

Robert Josefsson, Sif

Caroline Ohlsson, Orust FC

Glenn Johansson, Henåns IF

Oskar Jansson, Gilleby IF

Emil Larsson, Skärhamns IK

Angelo Malesic, Stala/Myckleby

Ulrika Tartagni, Sif

Elin Nilsen, Orust FC

TYCK TILL! Håller du med?

Relaterade artiklar
Fler artiklar