IFK Göteborg på ”megamöte” i Stenungsund

IFK Göteborg hade en tuff säsong och slutade elva i allsvenskan. I veckan åkte ett 30-tal medarbetare från klubben till Stenungsund för att reda ut vad som gick snett och staka ut vägen framåt.

På en konferens på Stenungsbaden Yacht Club analyserades året som gått och riktlinjer drogs upp inför nästa, vilket GT har rapporterat om.

Vad det var för typ av tillställning?

– Ett megamöte. Det är strategi och budget med mera samtidigt som det pågår parallella processer. Vi har ställt frågor till spelarna och vill vara trygga i alla beslut vi fattar. Vi går ner i detalj och tittar på individuella målsättningar och om de är uppnådda. Vi vänder på varenda sten och kollar varje gråsugga i ögonen, säger klubbdirektör Max Markusson till tidningen.

Hur många gråsuggor som hittades på Stenungsbaden är oklart men Markusson var nöjd med konferensen.

– Det var väldigt nyttigt att få komma iväg och ha det här mötet. Vi håller på att knyta ihop hela verksamheten. Det är viktigt att alla känner sig delaktiga och förstår alla delar. Alla fick komma till tals om både vad som varit bra och mindre bra. Annars tar man sig inte framåt, säger han till GT.

Jacob Humlen

jacob.humlen@lokaltidningensto.se