SIBK:s firar segern i Fair Play-cupen i Jönköping tidigare i år. Till hösten skulle tjejerna ha blivit ett seniorlag. Nu står det klart att SIBK inte får ihop ett lag för den planerade damsatsningen. Foto: Privat

Inget damlag för SIBK

SIBK:s framgångsrika juniorlag skulle bli stommen i en satsning på ett seniorlag på damsidan. Efter spelaravhopp står det klart att det inte blir något SIBK dam i vinter.

SIBK hade stora förhoppningar på tjejerna som fram tills nu bildat ett juniorlag på damsidan. Efter några framgångsrika år som ungdomar skulle det gänget bli stommen i ett damseniorlag. Något som saknats i Stenungsund.

Samtidigt har det inte varit problemfritt att hålla liv i juniorlaget.

– Under ett par års tid har jag fått jaga tjejer för att ha en tillräckligt bred trupp för att kunna få någotsånär kvalité på träningarna, säger lagets tränare Thomas Hübinette.

Inför höstens tänkta seniorsatsning hade laget behövts breddas ytterligare .Istället står det klart att SIBK tappar spelare. Två tjejer har meddelat att de kommer att spela för Uddevall. Ytterligare två väljer att sluta med innebandyn.

– Det är många av dem som börjar gymnasiet och är oroliga för att tiden innebandyn tar kommer att påverka möjligheten att satsa på skolan. Bland andra min egen dotter väljer att sluta av den anledningen. Därför väljer även jag att hoppa av som tränare, säger Hübinette.

Varför är det svårare att få ihop ett damlag än ett herrlag?

– Ingen aning. Men så är det även inom fotbollen och handbollen, att det är ont om tjejer. De har andra prioriteringar än killar, säger Hübinette.

För återstoden av spelarna i SIBK finns det inga möjligheter att ha kvar ett fungerande lag på egen hand. Den 22 augusti kommer SIBK-tjejerna att träna tillsammans med Myggenäs. Ett förslag är att slå samman klubbarna.

– Det tror jag är enda möjligheten, att ha ett Västkustlag med Stenungsund, Tjörn och Orust på damsidan, säger Hübinette.

Hübinette själv, vars bror Patrick tränar herrseniorerna, kommer inte att sluta helt med innebandyn.

– Nej, det kan jag inte göra. Jag haussar upp min egen karriär istället och ska börja spela med vårt division 3-lag i vinter.

Patrik Persson

sporten@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar