Ter poängkungar i Stenungsunds IBK fångade på samma bild: från vänster Daniel Ekström, Tony Bromé och André Lundgren med ryggen mot kameran. ARKIVFOTO: LINUS OLSSON

Jättekross i blodig uppgörelse

Stenungsunds IBK revanscherade sig med besked efter förlusten senast mot STC Kungälv vilket gästande Dingle AIK fick erfara. Men det blev en blodig inledning på storsegern med 15-4.

För efter cirka nio minuters spel i den första perioden krockade backarna Adam Brändén och Andreas Gunnarsson med varandra.

– Adam slog ut en tand och Andreas fick en skallskada så att det började blöda, berättar Patrick Hübinette, tränare i SIBK.

Till saken hör att det sedan tidigare hårt brandskattade laget vad gäller backar därmed fick ännu färre backar att laborera med.

Efter förra seriematchen mot STC Kungälv i söndags (förlust 5-6 efter förlängning) insjuknade backarna Tony Bromé och Sebastian Ottosson men den förstnämnde hade repat sig och var trots allt med i onsdags kväll.

– Vi fick dra ner en center eftersom vi bara hade tre backar, säger Hübinette som inför match var en smula orolig just på grund av situationen på backsidan.

I den första perioden hängde också Dingle, som just nu ligger strax ovanför nedflyttningsstrecket i division 2, med i matchen.

– Men vi fick in 3-2 precis innan paus och det vare skönt, säger Hübinette om Simon Gunnarssons mål med 23 sekunder kvar att spela.

I den andra perioden blev det verkligen proppen ur där periodsiffrorna skrevs till hela 6-0.

– Ja, det var skönt att vi äntligen kunde få utdelning på alla de chanser vi har haft, säger Hübinette.

Anfallarna Daniel Ekström och André Lundgren hade var sin produktiv afton med vardera sex poäng! Tillsammans med Tony Bromé har trion nu skapat 59 poäng och gjort 33 av lagets 83 mål framåt.

SIBK har mött alla lag en gång. Serien vänder med kommande onsdags hemmamatch i Sundahallen mot Guldheden som dessutom markerar den sista omgången i serien.

Tony Balogh

0303 72 82 24

tony.balogh@otv.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar