Stenungsunds HK:s herrar fick kämpa för att i onsdags kväll nå en poäng borta mot Västra Frölunda. Andreas Javette (nummer 9) satte den straff som ledde till 23-23. ARKIVFOTO: LINUS OLSSON

Javette straffade Västra Frölunda

Det blev dramatiskt värre när Stenungsunds HK räddade en poäng efter 23-23 (9-11) borta mot Västra Frölunda.

Mot slutet låg SHK under med en boll men fick med tre-fyra sekunder kvar att spela en straff i handbollens division 3 västsvenska västra.

Slutsignalen hann gå men SHK fick självfallet lägga den straff som antingen betydde oavgjort eller förlust.

– Vi tyckte att det var en korrekt dömd straff och det tyckte domarna också. Kanske att Västra Frölunda inte var lika övertygade, säger Ingemar Döbeln, assisterande tränare för SHK.

Lyckoskytt blev Andreas Javette som normalt sett inte är förste straffskytt i laget.

– Nej, vi hade bommat två-tre straffar tidigare i matchen. Men vi ledare sa inte vem som skulle lägga den utan det fick spelarna på plan bestämma, säger Döbeln.

Det magra straffskyttandet var annars något symptomatiskt för matchen.

– Vi hade ett jättebra försvarsspel och ett jättebra målvaktsspel, säger Döbeln som passar på att hylla målvakten Jeton Musa.

– Men det var anfallsspelet som inte fungerade. Varför vet vi inte riktigt men vi kommer att prata mer om det på torsdagens träning, säger Döbeln.

SHK ledde i paus med 11-9 men Västra Frölunda kom både ifatt och gick upp i ledningen innan Javette kunde ordna poängen.

På tio spelade matcher har SHK nu vunnit fem, kryssat två och torskat tre matcher och ligger på fjärde plats i tabellen. Med en match mer spelad är SHK fyra pinnar efter tvåan Café Lillan HF på kvaplats.

Tony Balogh

0303 72 82 24

tony.balogh@otv.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar