Jesper siktar mot nya mål

Från banan i Hasselbacken till VM i USA. Det är resan som discgolfaren Jesper Persson varit med om sedan han började satsa på sporten.

Jesper Persson har haft en intensiv sommar. För några veckor sedan tog han silvermedalj under SM-veckan i Borås. Från Borås bar det i princip raka vägen över Atlanten, till VM i Kuad City i Iowa, USA.

Höjdpunkten har varit VM i USA. Persson hade inför turneringen målsättningen att komma bland de 20 bästa av totalt 30 startande.

Inledningsvis var det också ditåt hans resultat pekade.

– Jag hade svårt att anpassa mig till värmen. Det var närmare 40 grader varmt och hög luftfuktighet. Det gick inte så bra till en början, men mot slutet av tävlingen började det gå bättre, berättar Persson.

När skärpan infann sig i kasten räckte det hela vägen fram till semifinal. Med 13 kasts marginal missade Persson finalplatsen.

– Vid det laget var jag inte det minsta missnöjd över det. När jag tog mig till semifinal hade jag redan överträffat mina mål och förväntningarna jag hade på mig själv, säger han.

Utöver värmen och tävlingen tar Persson med sig ett stolt ögonblick och ett minne för livet från USA. När deltagarna paraderade in under välkomstceremonien fick Persson bära den svenska flaggan genom salen.

– Först var jag tveksam till att göra det för jag var nervös, men när jag väl bar in den var det bara att njuta. Det händer nog bara en gång att jag får gå ut och representera hela mitt land på det sättet, berättar Persson.

Att det var första och sista gången Persson fick den äran är nog inte helt skrivet i sten. Som discgolfare har han utvecklats mycket under det senaste året, sedan han började satsa på sporten på allvar.

– Det som jag vunit mycket på är att jag börjat spela mer safe. Istället för att aggressivt gå på korgen lägger jag fram discen och tar en enkel ”trea” istället för att gå för par, säger Persson.

Utöver SM och VM tävlar Persson på Sverigetouren, men har bara hunnit med en av hittills tre deltävlingar inför avgörandet den första helgen i augusti. Det gör att chansen till en framskjuten totalplacering på den nationella touren är borta.

Den avslutande deltävlingen blir istället en avslutning på en säsong som haft ett annat fokus.

– I år har jag inte tagit Sverigetouren så seriöst. Istället har jag satsat på småtävlingar här hemma och de stora tävlingarna SM och nu VM, berättar han och fortsätter:

– Nästa år ska jag fokusera mer på Sverigetouren, och givetvis VM i USA igen. Jag älskade det!

Patrik Persson

sporten@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar