Johan Billing med sin Sverigeflagga, här i Kazakstan. Arkivfoto: privat

Johan flaggar för VM-tur till Ryssland

Han har varit överallt där Sveriges landslag spelat – med sin Stenungsundsflagga.

Efter bragden i Milano blickar Johan Billing mot Ryssland.

Johan Billing kom inte i väg till Milano, annars har han och hans flagga varit i Kazakstan, Albanien, Nordirland, Ukraina, Vitryssland och mindre exotiska ställen som Holland, Tyskland, San Marino, Italien och nu senast på Friends arena i Solna.

– Det blev inte Milano den här gången. Jag var på hemmamatchen. Jag går oftast på bortamatcher, det här var tredje gången hemma. Jag gillar inte stämningen hemma, den brukar vara sämre, fast i fredags var det riktigt bra, säger Johan Billing.

Nu är tanken att samla ihop ett gäng för att ta sig till VM i Ryssland, men han vet inte vart Sverige spelar ännu.

– Flaggan har inte Ryssland, det får vi fixa till nästa sommar. Jag har preliminärt bokat hotell i Moskva, St. Petersburg och Kaliningrad, men de är fria att boka av.

Är det svårt att få tag på biljetter?

– Ja, det blir det säkert. Svenska fotbollförbundet har ett poängsystem för dem som reser mycket, jag är ganska säker på att få biljetter. Annars blir det lottning. Men det löser sig alltid på plats, det finns alltid någon som sitter på extra biljetter på plats. Man ska inte vara rädd och stanna hemma, för att man inte har biljett, säger Johan Billing.

Niklas Ohlson

Relaterade artiklar
Fler artiklar