Nellie Berntsson får inte åka med till junior-EM. Bilden är ett montage.

Känd bloggare i landslagsbråk

16-åriga ridsporttalangen Nellie Berntsson, ursprungligen från Tjörn, nekades plats i juniorlandslaget. På sin kända blogg uttrycker hon besvikelse och skriver att ”det handlar om vuxenmobbning”.

Nellie Berntsson har gjort sig känd som en lovande hoppryttare och än mer känd som bloggare med hemidan nellieberntsson.se.

Berntsson hade hoppats att bli uttagen till juniorlandslaget som ska till EM. På sin blogg skriver hon: ”Mitt namn var ett av dom som skulle vara på den listan att få representera Sverige under EM, jag ligger rankad poängmässigt över vissa, men valdes bort.”

Berntsson kom i vintras trea i klassen Morgondagens vinnare på Göteborg Horse Show. Med hästen High Hope blev hennes slutresultat där 0 fel, 37,97 sek.

I januari i år skickade hon och hennes tränare in en plan till landslagsledningen för att nå målet. Berntsson har sedan följt planen resultatmässigt och ligger rankad som fjärde bästa av juniorerna i Sverige.

På sin blogg skriver hon: ”Jag passade inte in i lagandan var svaret jag fick.”

Enligt Berntssons blogg ska en förälder till andra landslagsaktuella tjejer ha sagt till förbundskaptenen att ”blir Nellie uttagen så åker inte vi”.

Berntsson skriver vidare att hennes kändisskap har gjort att hon nu inte får åka med till EM. Fel, tycker Berntsson: ”Jag heter Nellie Berntsson och är junior, gör en mästerskapssatsning som alla andra.”

EM avgörs i Slovakien andra helgen i augusti.

Patrik Persson

sporten@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar