Kvaldramatik på Ödsmåls IP

I den 78:e minuten byts Mardo Kouzalian in i division 3-kvalet mot Kinna. 15 sekunder senare gör han 1-0. Men, målet räckte inte för Ödsmål som nu troligtvis måste vinna de två återstående matcherna.

– Det känns som en förlust, suckade spelande tränaren Ardi Thaqi.

Ödsmål inledde division 3-kvalet bra efter rapporterna att Jonsered vunnit med hela 6–0 mot Lärje/Angered i samma kvalgrupp. De visste att det nu krävdes mål för att inte känna pressen att vinna återstående matcher i kvalet. Därför var det fullt ös framåt och det var sånär att både Cristobal Cruz-Aliaga och Gustav Kjellström gjorde 1–0 tidigt.

– Vi försökte och jag tycker killarna gjorde det bra. Vi har tålamod och även om inte bollen gick in så fortsatte vi köra på. Det märktes att Kinna hade respekt för oss för de vågade inte sätta samma press som man läst att de haft i tidigare matcher, menade Thaqi som själv slet på Ödsmåls innermittfält.

0–0 står sig i paus och de drygt 200 i publiken ville se mer Ödsmål i den andra halvleken, och framförallt mål. Och det skulle de till slut få se.

När ställningen fortfarande var 0–0 byttes Thaqis tränarkollega ut sig själv och in kom offensiva Mardo Kouzalian. Han hann inte vara på planen 15 sekunder innan han fick en boll från högerkanten. Han tog emot bollen, skottfintade, gick åt höger och stänkte in 1-0! Publiken sträckte armarna i skyn och målvakten Edvin Ahmadi springer över hela planen för att fira målet med inbytte Kouzalian.

– Då kändes det bra. Då gick vi för tvåan och hade så många fina lägen att stänga matchen. Istället gör Kinna 1–1, suckade Thaqi som själv får berätta vad som hände:

– De får slå bollen från vänsterkanten och han får hoppa upp ostört i mitten framför Edvin. Vi måste ge han en tryckare där så han inte kan kontrollera nicken som till slut gick i mål.

1–1-målet fyra minuter efter Kouzalian blir matchens sista och i och med Jonsereds storseger mot Lärje/Angered så är förutsättningarna ganska uppenbara. Det krävs två segrar på de två återstående matcherna i kvalet. Samt hoppas på att Kinna inte vinner sina matcher och öser in mål.

– Visst känns det tungt att vi bara fick oavgjort men vi är ändå med i kvalet fortfarande. Vi förlorade inte och det är viktigast, sa Thaqi och lyfte fram sitt lag:

– Alla gör en bra match idag och det ska dem få höra i omklädningsrummet.

Simon Norberg

Kommentaren: ”En kämpainsats för STO-områdes största lirare”

Jag tänkte först plussa enstaka spelare men kom då på att vi fick se en ny sida av Ödsmåls IK i lördags. Det var inga tunnlar, snygga överstegsfinter, läckra kombinationer eller klackar. Nej, det märktes att det var mycket känslor inblandat och då kom hjärtat fram. Krigarmentaliteten och viljan att vinna varenda närkamp. En kämparinsats för STO-områdets största lirare. En ny sida av Ödsmål som kan ta dem hela vägen till division 3.

Relaterade artiklar
Fler artiklar