Sedan en tid tillbaka pågår arbetet i Stenungsunds HF med att formera en trupp inför den kommande säsongen i division 2. Förutom några spelare är klubben också i behov av en tränare. ARKIVFOTO: LINUS OLSSON

Läget i Stingers just nu

När Stenungsunds HF formerar en a-lagstrupp inför kommande hockeysäsongen i division 2 har klubben en klar fördel: man behöver inte precis börja om från noll.

Stingers spelade klart för lite mer än en månad sedan. Laget ligger kvar i division 2 men var egentligen inte i närheten av att kunna ta en kvalplats uppåt.

Ungefär samtidigt inleddes arbetet med att få knas på truppen till nästa år.

Är det lätt eller svårt att få ihop ett lag? Vad har Stingers för rykte i hockeysvängen?

– Jag tror att vi har ett bra rykte men det är inte alltid lätt att få hit spelare. Det är många andra som är med och krigar om spelare, säger Daniel Josefsson som är en av tre i klubbens så kallade a-lagsgrupp.

– Men det känns väldigt positivt just nu.

Inga amerikaner kvar

Tre transatlanter spelade i Stingers under den gångna säsongen: målvakten Anthony Caruso, backen Cameron Yarwood och forwarden Tyler Romain. Ingen av dem kommer att vara kvar.

– Caruso var något av en nödlösning eftersom Emil Hansson hoppade av. Emil hade skadebekymmer med ljumskar och annat och lade av efter några veckor, säger Josefsson som konstaterar att Robert varit bra samt att Caruso inte stod en minut.

Just nu har laget bara en målvakt i Robert Kinisjärvi, en sista utpost som å andra sidan var en av seriens absolut bästa och det främsta utropstecknet säsongen 2017/18.

– Vi hoppas på ”Robban” – han har sagt att han vill köra vidare – plus att vi har några uppslag på målvakter som verkar bra och intressanta, säger Josefsson.

SHF tappar två

Bland utespelarna är backen Marcus Berggren inte kvar.

– Han kom från Mariestads J20-lag inför säsongen 2017/18 där han hade gått i hockeygymnasium. Han ska flytta tillbaka där han han har de flesta av sina kompisar. Jag tror han ska spela för Töreboda men jag är inte säker på det, säger Josefsson som menar att Stingers varit lite tunna numerärt sett vad gäller backar.

Forwarden Christoffer Lindqvist hade tidigare meddelat av han var intresserad av ett år till men hörde häromdagen av sig med ett rakt motsatt besked.

– Han har trivts jättebra med laget och allt runt omkring men hade tänkt över det. Han bor i Mölndal och det blir en del resande; han ska ju genom staden och sedan till Stenungsund. Det var synd för han är en bra spelare och en go gubbe. Jag tror inte han missade en träning på hela säsongen, säger Josefsson.

Prio just nu ligger på en målvakt samt några backar. Optimalt, enligt Josefsson, är en trupp med 25 utespelare plus målvakter där någon eller några juniorer från de egna leden ska flyttas upp

Uppslag på tränare

Samarbetet med tränarna Dennis Gistedt och Alexander Johannesson avslutades som bekant efter säsongen och en ny tränare ska komma på plats.

– Vi pratar med några tränare och har ett par intressanta uppslag, säger Josefsson.

– Vi har inte satt någon absolut deadline än. Det är viktigare för oss att det blir rätt än att vi ska skynda oss.

Tony Balogh

0303 72 82 24

tony.balogh@lokaltidingensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar