Sofie Hansson(i blått). FOTO: Alf Tornberg

Landslagsdebutant sjua i Europacuptävling

Femtonåriga superlöftet i judo, Sofie Hansson, tävlade i helgen i Europacupen. Landslagsdebuten resulterade i en sjundeplats.

Europacuptävlingen avgjordes i Kopar i Slovenien. Det är första gången hon tävlade för landslaget men hon har under hösten tränat tillsammans med landslagets utvecklingstrupp.

Att få tävla i Slovenien var en glad överraskning, berättade hon för Lokaltidningen STO tidigare i höstas. Och hon såg då fram emot att få åka utomlands.

Första omgången i sin klass U18 -57 kilo stod hon över men vann första matchen mot en kroatiska i andra omgången. I tredje omgången förlorade hon mot en italienska, men tog igen det i den första återkvalsmatchen där hon vann mot en polska.

Sofie Hansson satte inga mål innan tävlingen och sa till Lokaltidningen STO: ”det är första gången jag är på en så stor internationell tävling, så jag vill bara känna att jag presterar bra”.

Totalt slutade Sofie Hansson sjua, av 17 deltagare, efter en förlust mot en tjeckiska i sista omgången. ”Inte illa för sin debut på tävlingsmattan för svenska landslaget. Bra kämpat”, skriver tränare Mats Bäfver på Stenungsunds judoklubbs hemsida.

Frida Ekborg

Relaterade artiklar
Fler artiklar