• Marcus Larsson, CK Sundet, var en av tre cyklister från föreningen som delade på förstaplatsen på fjolårets Tjörnrunda. FOTO: Arkiv

  Larsson tror inte på seger i Tjörnrundan

  Marcus Larsson var en av tre cyklister från CK Sundet som delade på förstaplatsen vid fjolårets Tjörnrunda på cykel. I helgen är det dags för tävlingen igen men efter vårens problem med hjärtat tror 44-åringen att det blir svårt att upprepa segern.

  Hur mår du i dag?

  – Det är bra med mig nu. Åkte på förmaksflimmer i våras, vilket gjorde att jag var borta från cyklingen i 2,5 månader. Hjärtat rusade i tid och otid och det kunde vara lite obehagligt stundtals. Detta var min första skada, för övrigt.

  Hur är formen?

  – Den är på uppåtgående. Har tränat för fullt i en månad, men jag är inte lika bra form som samma tid för ett år sedan. 

  Du vann Tjörnrundan tillsammans med Viktor Torstensson och Gabriel Nyström i fjol. Upprepar ni den bragden på lördag?

  – Så blir det inte. Gabriel Nyström åker nämligen inte Tjörnrundan den här gången, han kör ett annat lopp. Sedan har jag inte bestämt om jag ska köra för fullt, men hornen brukar växa fram när jag väl står på startlinjen. Torstensson är stark och får gälla som favorit.

  Vad är tjusningen med den här tävlingen?

  – Det är så himla roligt att träffa andra cykelentusiaster och sedan är det ett bra arrangemang. Min favoritdel av rundan är sträckan mellan Kållekärr och Sundsby, det går böljande i vacker natur och det är även kul att gasa på där.

  Vad har du gjort för roligt i sommar?

  – En av höjdpunkterna var när familjen åkte downhill i Sälen. Vi åkte nerför bergen i Lindvallen, det var en häftig upplevelse.

  Martin Gustafsson

  sporten@lokaltidningensto.se

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar