Leder efter halva serien

Efter halva serien leder SIBK:s damer serien och har chansen till uppflyttning för andra året i rad. – Det blir ett stort steg om vi går upp i division 1, säger Linn Thorén, som har spelat i ettan tidigare.

Precis som med herrlaget är SIBK:s damer nykomlingar i serien. Förra året vann de division 3, en serie som uppenbarligen var för lätt för dem. Nu leder laget division 2 efter halva serien.

– Det är en välförtjänt serieledning. Det har känts som att det har stått mellan oss, Lindås och Kärra, som vi slog i lördags. Nu blev det ett litet glapp ner till dem, säger tränare Glenn Johansson.

Möts tre gånger

Serien består av åtta lag som möter varandra tre gånger. I sista matchen har SIBK Lindås på bortaplan.

– Fortsätter serien som den har gjort kommer den matchen att bli avgörande om vem som vinner. Nu har vi två matcher innan vi möter Lindås hemma. Det skulle vara gott om vi kunde ta de två och sedan knäppa dem hemma, så ligger vi bra till.

Det är en ojämn serie där SIBK bland annat har vunnit en match med 18–4.

– Kvaliteten är inte så hög på alla lagen. Då kan det bli att man slappnar av. Samtidigt har vi fyra spelare borta från den ursprungliga truppen, på grund av skador och annat. Vi fortsätter ändå, men med tunnare trupp, säger Glenn Johansson.

Derby mot Kungälv

Härnäst möter man Kungälv, som är en hopslagning mellan Marstrand och Sportlife, och har ett lag i division 2 och ett lag i ettan. Linn Thorén spelade förra året i Marstrand men gick till Stenungsund inför den här säsongen. Hon har haft feber i veckan men hoppas kunna spela på lördag.

– Det är ju lite av ett derby för oss. Några av tjejerna kommer från Uddevalla, så för dem är det mer derby mot Uddevallalag. Jag ser Kungälv som ett derby, även om vi inte möter mina gamla lagkompisar, för de spelar i division 1, så det kanske kan bli nästa år, säger hon.

– Men det är absolut inte klart att vi kommer att gå upp. Ska vi klara det behöver vi gå in i varje match på topp, även i de matcher som vi tänker ska vara lätta.

Linn Thorén är en av de som har erfarenhet från division 1 i ett annars ganska ungt lag.

– Jag vet vad som förväntas av oss om vi skulle gå upp. Det är en jämnare serie, med högre passningstempo, hårdare närkampsspel, mer taktik och hela den biten. Nu har vi haft en tunn trupp emellanåt, så vi skulle nog behöva bredda den om vi gick upp.

Kristian Johansson