Livlig golfvecka på Tjörn

Golfveckan pågår hos Tjörns GK. Både erfarna golfare och nybörjare får chansen att tävla. Vädret, priserna och den fina banan lockar.

Golfveckan är ett årligen återkommande evenemang hos Tjörns GK. Syftet är att så många som möjligt som annars mest golfar på skoj ska få chansen att tävla.

Varje dag under veckan bjuder på en ny tävlingsform, med fina priser. När Lokaltidningen hälsade på pågick partävlingen Innesvingen. En resa till Spanien ligger på prisbordet.

– Golfveckan är öppen för alla och väldigt populär. Idag är det 112 tävlande, igår var här rena folkvandringen med över 160 deltagare, säger tävlingsledaren Leif Obert.

– Det är en gammal tradition som jag tror att klubben hållit på med sedan starten, fortsätter han.

Petter Orvefors och Jonas Hedén är sista par ut i tävlingen. Orvefors är en erfaren golfare med handikapp 6,5 som har spelat sedan han var barn. Partnern Hedén är i jämförelse nybörjare med handikapp 15,4.

– Vårt mål är att vinna. Det finns inget annat när vi går ut på banan, säger Orvefors.

Hans favorithål är nummer elva.

– Det är ett utmanande hål. Dessutom ett långt hål, där jag får nytta av min längd, förklarar han.

Hedén föredrar hål 15 av motsatt anledning. Det är kort och enklast på banan.

Samtidigt börjar de första paren ut komma in efter att ha gått runt sina 18 hål. Adam Brändén och Karl Jyborn är nöjda med sin runda. Trots att Brändén som kommer in med blöta skor får utstå lite hån från ett gäng som redan slagit sig ner i lunchrestaurangen.

– Jag fick slå en boll i vattnet, så jag har verkligen utforskat hela banan. Men annars gick det bra. Vi gick in på två bättre än handikapp. 38 poäng totalt, säger Brändén.

Någon chans att vinna Spanienresan tror Brändén ändå inte att de har på det resultatet.

– Det är nog många som har en ännu bättre dag på banan, säger han.

– Vi tävlar här varje dag nu. Det är ju golfveckan, så det känns obligatoriskt att vara med, avslutar Brändén.

Patrik Persson

sporten@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar