Louise Persson, Orust FC.

Louise till Bosön på läger

Louise Persson, målvakt i Orust FC, är uttagen till landslagets läger för målvakter på träningsanläggningen Bosön.

– Det känns väldigt stort, säger hon.

Det är i början av februari som landslagsledningen för flickor födda år 2000 samlar tolv målvakter från hela landet för ett läger på tre dagar. Louise Persson har kommit dit via distriktslag och landslagets tipselitläger.

– Det här är en fortsättning efter det för målvakter. Men jag visste inte att jag skulle bli uttagen, jag blev väldigt förvånad när jag såg detta, säger Louise Persson.

Hur har tipselitlägren varit?

– Det har varit väldigt nervöst. Jag har ju inte känt någon innan. Men det här visar väl ändå att jag har gjort något bra. Jag har bara stått i mål i två och ett halvt år, så det har varit utvecklande läger samtidigt. När man var yngre ville man ju göra mål, och jag provade väl att stå. Sedan var det många som sade att ”nu får du ställa dig i mål”, säger hon.

Nu är Louise Persson en av tolv målvakter som ska få specialträning och en chans att bli uttagen till landslaget.

– Jag vet inte så mycket om det än, men jag hoppas kunna utvecklas och kanske få komma vidare igen. Jag gör vad jag kan.

Louise Persson fyller 18 år i år och kommer att fortsätta med Orust FC. Förra året spelade laget i division 1, men ramlade ur, och får spela i tvåan den här säsongen.

– Vi får in rätt så mycket nytt folk. Jag hoppas att vi ska utvecklas som lag och försöka ta oss tillbaka till ettan igen.

Vad har du för framtidsdrömmar inom fotbollen?

– Jag har sagt tidigare att jag kör på bara för att det är kul. Sedan om de tycker att jag är bra kan jag satsa, kommer det så kommer det. Det är så jag känner.

Kristian Johansson

Relaterade artiklar
Fler artiklar