Lisa Lindqvist är långsamt på väg tillbaka efter skada. Arkivfoto.

Måltjuven på väg tillbaka

Vallens IF spelar semifinal i DM mot IK Rössö Uddevalla på måndag. Den långtidsskadade anfallstjärnan Lisa Linqvist är på väg tillbaka, men långt ifrån redo för att gå ut på planen i DM-semin.

Lisa Lindqvist har varit Vallens anfallare nummer ett i många säsonger. I år har laget fått klara sig utan Lindqvists målskytte sedan Lindqvist drabbades av en ”mystisk” skada på smalbenet i våras.

Hittills har läkarna inte hittat någon förklaring till knölen på Lindqvists smalben, men i förra veckan fick hon ett välkommet besked.

– Jag har fått svar på den MR som jag gjorde i fredags och jag fick det bästa beskedet som gick att få! Man såg ingenting så antingen har det varit en stressfraktur som läkt ut eller så har det varit ett blåmärke/blödning under benhinnan där alla smärtreceptorer finns. Det kan man få av sparkar mot smalbenet men hon kunde inte förklara varför jag har en knöl på smalbenet, säger Lindqvist till Fotbollsbloggen STO.

För Vallens IF börjar allvaret igen efter sommaruppehållet med DM-semifinal mot IK Rössö på måndag. Rössö från division ett får ses som förhandsfavoriter.

Lindqvist är trots de positiva beskeden långt ifrån aktuell för att göra comeback.

– Jag ska börja trappa upp väldigt långsamt och om det kommer tillbaka höra av mig så får man gå vidare. Med väldigt långsamt menade hon på att börja springa tio meter och sen gå. Jag har varit ute och sprungit 15 minuter på grus och det kändes okej, säger Lindqvist till Fotbollsbloggen STO.

Patrik Persson

sporten@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar