Hanna Thuvik hemma igen efter landslagsuppdraget i Ryssland. Arkivfoto

”Man lärde sig nya saker varje dag”

Hanna Thuvik, 15-årig ishockeyspelare från Rönnängs IK, är nyligen hemkommen efter fyrnationsturneringen med med U18-landslaget i Ryssland i helgen.

– Det har varit kul, spännande och lärorikt. Man lärde sig nya saker varje dag, kändes det som. Det var nya erfarenheter och kul att få spela mot andra nationer. Det är klart att det var roligt att åka till Ryssland, jag har aldrig varit där förut. Men man såg inte så mycket av landet. Det var buss fram och tillbaka mellan hotell, ishall och flygplats.

Ni spelade tre matcher. Hur gick det?

– Mot Tyskland (4–2) var det rätt så jämnt, men vi var det bättre laget. Mot Finland (1–0) var det extra jämnt. Vi ledde med 1–0, men det var jämnt in i slutet. De var väldigt nära att kvittera, men vi hade en bra målvakt som räddade oss. Ryssarna (0–4) spelade mer som ett lag än vad vi gjorde. De var ett riktigt bra lag.

Du var bland de yngsta i turneringen. Hur gick för dig?

– Jag fick spela ganska mycket, inte mest av alla, men medel ungefär. Jag tyckte det gick bra, även om det alltid kan gå lite bättre. Jag hade bra fart på skridskorna och hängde med bra fastän de flesta var äldre.

Vad händer nu?

– Nästa grej med landslaget är en finnkamp i december. Men då måste man bli uttagen först, och det vet jag inte än om jag blir. Det får vi se. Nu fortsätter jag att träna och att spela med killarna i Rönnäng och tjejerna i Trollhättan.

Kristian Johansson

Relaterade artiklar
Fler artiklar