Maya Persson är mer än nöjd med sitt VM. FOTO: Privat

”Nosar på världseliten”

Maya Persson avslutade SUP-VM i Danmark med att komma på plats 17 i teknikracet.

– Jag är jättenöjd. Formkurvan jag har haft sedan förra året är helt sjuk, säger hon.

På lördag eftermiddag gick finalen i technical race i VM i stand up paddling (SUP) i Danmark. Som namnet antyder ett race som är tekniskt svårt på en bana med många tvära svängar, samtidigt som det rullar in stora vågor från havet. För Maya Persson var det en stor bedrift bara att ta sig till finalen tidigare under veckan.

I finalen fick hon en bra start.

– Jag var mycket mer aggressiv än vad jag har vågat vara förut. Om någon tryckte på mig tryckte jag tillbaka, säger hon.

Loppet flöt på bra med undantag för en incident.

– Jag ramlade i vid en boj. Det var en tjej som körde på mig, och hon ramlade också i. Där var det två tjejer som paddlade om mig och det lyckades jag inte ta igen. Det var lite synd.

Det blev till slut plats 17 av totalt 50 tjejer från hela världen.

– Det känns jätteskönt att se att alla träningstimmar har gett resultat.

Facit i VM för Maya Persson blev 24:e plats på långloppet inne i Köpenhamns kanaler, finalplats och slutligen 17:e plats i det tekniska racet.

– Jag är fett nöjd. Jag var nöjd redan när jag kom 24:a, sedan var jag i extas när jag gick till final. Att komma topp 17 i finalen är helt otroligt.

Världsmästerskapet som precis har avslutats var på förhand det tuffaste hittills med rekordmånga anmälda länder och deltagare. Men för Maya Persson har utvecklingen gått starkt uppåt jämfört med senast, på Fiji i november förra året.

– Det är som att man är uppe och nosar på världseliten nu. Det var ett enormt avstånd tidigare, men nu är man lite närmare.

När är nästa VM?

– Jag har ingen aning när det blir, men det kommer att bli ett under 2018.

Även Andreas Svensson från Stenungsund var med i VM, men deltog endast i långloppet. Han kom där på 38:e plats av 68 deltagare som tog sig i mål.

Kristian Johansson

Relaterade artiklar
Fler artiklar