Björn Wallberg, tränare Rönnängs IK. Arkivfoto

”Nu blir det en uppförsbacke”

Rönnängs IK förlorade toppmötet mot Lions och tappade mark i kampen om platserna som leder till spel i Alltrean.

Det var en avslagen hockeymatch utan gnista och intensitet i den första perioden. Märkligt, med tanke på att mycket stod på spel. Hemmalaget Lions strax ovanför strecket som innebär Alltrean, Rönnäng strax under dem i tabellen.

– Ja, det var förvånande att se att det inte fanns någon riktig tändning på isen. Det kan nog vara anspänning, lite spända nerver inför uppgiften, som fick det utslaget, spekulerar RIK-tränaren Björn Wallberg.

Wallberg använder ordet ”okej” för att beskriva spelet i den första perioden. Inte uselt, men väldigt långt ifrån bra. Av två mediokert spelande lag var det Lions som drog det längsta strået och gick till periodvila med 2–0.

Båda ett resultat av bristen på gnista.

– Vi spelade okej i försvaret, men var alldeles för snälla framför mål och lät dem slå in två returer, säger Wallberg.

I periodvilan försökte tränaren boosta självförtroendet och elda på sina spelare för en uppryckning. Inledningsvis i period två verkade det inte få någon effekt. Lions gick upp i ledning 3-0.

Men det blev en gnista för RIK. Särskilt för trion Caleb Eefting, Felix Bylin och Rasmus Robertsson i tredjekedjan som började få bättre fart på skridskorna.

– De började trycka på mer och när de gjorde det matchade jag dem mer. De fick med sig de andra och lyfte vårt spel, säger Wallberg.

En halvminut innan andraperioden blåstes av reducerade Rasmus Robertsson till 3-2 och gav RIK vittring på poäng.

RIK kom ut starkt i tredjeperioden och tryckte på framåt för en kvittering.

– Istället fick de kontra in 4-2 och när de sedan gjorde 5-2 med fem minuter kvar tappade vi lite tron på det, säger Wallberg.

RIK fick visserligen in ett tröstmål i slutminuten, men matchen var avgjord. Resultatet innebär att det nu är fyra poäng upp till platsen ovanför strecket för RIK.

– Nu blir det en uppförsbacke för oss att nå dit, medger Wallberg.

RIK får en dryg vecka på sig att smälta förlusten innan seriespelet återupptas.

– Vi får gå ut och göra vårt i matcherna som återstår. Kanske kan vi spela lite mer avslappnat nu, hoppas Wallberg.

Patrik Persson

sporten@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar