Trots förlust med 5–2 var det målvakten Robert Kinisjärvi plussades mest efter matchen av tränare Gistedt. Arkivfoto: Linus Olsson

Ny förlust trots Kinisjärvis storspel

Baklängesmålen rann iväg när Stenungsund Stingers ställdes mot serieledande Ulricehamn. Snarare ett resultat av bristande tålamod än skillnader i kvalité, menar Stingerstränaren Dennis Gistedt, som efter matchen hyllade sin målvakt som matchens bäste.

Efter tio minuter med jämnt spel tog Stingers ledningen genom Christoffer Lindqvist. Mot slutet av perioden hade Stingers flera vassa chanser att utöka ledningen i numerärt överläge.

Istället stack hemmalaget upp i en kontring och kvitterade.

Andra perioden var fortsatt jämn och det var återigen Stingers som tog ledningen genom Marko Sretovic. Stärkta av målet fortsatte Stingers att pressa på. Sretovic fick ett jätteläge att göra sitt andra mål bara minuter efter det första. När han skulle skjuta gick klubban av. Istället för utökad ledning blev det ett oplanerat byte som Ulricehamn utnyttjade till att kvittera.

– Vi hade många sådana situationer som gick emot oss. Det är lite oturligt, men det är trots allt upp till oss att bli bättre på att ge oss själva chansen att vinna de här jämna matcherna, säger tränaren Dennis Gistedt.

Gistedts analys är att Stingers under säsongsinledningen spelat jämnt med lag som tippas tillhöra toppen av tabellen, men saknat tålamod och disciplin för att dra det längsta strået.

– Exempelvis när vi tar en utvisning med klubban i anfallszon i ett läge då det ser bra ut och känslan är att det är vi som kommer att göra nästa mål, säger Gistedt och syftar på utvisningen för hooking som Emil Olausson drog på sig fem minuter in i den tredje perioden.

Ulricehamn tog ledningen i det power play som följde. Sedan var matchen över. Ulricehamn utnyttjade Stingers kvitteringsjakt till att avgöra matchen till sin fördel.

Trots fem mål bakåt framhåller Gistedt målvakten Robert Kinisjärvi som matchens bäste.

– Återigen gör han en stark insats. I varenda match hittills har Kinisjärvis spel gett oss chansen att vinna matcherna. Det är viktigt att ha en sådan målvakt. Nu får vi träna på att bli noggrannare och mer disciplinerade i de övriga lagdelarna, säger Gistedt.

Patrik Persson

sporten@lokaltidningensto.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar