Stingers får tampas med Bäcken även i fortsättningsserien. ARKIVFOTO: Linus Olsson

Ny serie för Stingers

I dag börjar fortsättningsserien för Stingers, med chans att gå vidare till playoff.

– Vi har goda chanser att ligga i toppen, men att vinna blir tufft, säger Hjalmar Holmstedt.

Stingers slutade på sjunde plats i Hockeytvåans grundserie, och var därmed inte bland de fyra lag som gick vidare till Alltvåan. Istället blir det fortsättningsserien för de lag som inte var bland de fyra bästa. Där startar Stingers med fem poäng och ligger trea när serien börjar.

Får lite försprång

– Klubben hade som mål att vi skulle gå till Alltvåan egentligen, men nu blev det som det blev. Jag tror det blir roligare för oss i den här serien. Vi kommer ju in med lite poäng och försprång till några av de andra lagen. Förra året började vi på noll poäng i fortsättningsserien, säger Hjalmar Holmstedt.

Börjar mot Kållered

Jumbon i grundserien, Kållered, får börja med noll poäng i fortsättningsserien. Det är också dem Stingers möter i första matchen, hemma på fredagen.

– Den måste vi vinna. De har ju inte varit med alls i slutet. Men man vet aldrig, de kan ju ha värvat som bara den. Annars ska vi vinna den matchen alla dagar i veckan.

Bäcken i topp

Vinnaren i fortsättningsserien går till playoff för kval till division 1. Bäcken är det lag som har bäst utgångsläge från början.

– De höll ju på att komma till Alltvåan, så de blir svåra att stoppa, men ingenting är omöjligt, säger Hjalmar Holmstedt.

Stingers har dragit ner lite på träningarna under julen, för att sätta igång på allvar nu igen efter nyår.

– Jag tror det har varit nyttigt att vara lite ledig. Man lägger så fruktansvärt mycket tid på hockeyn, så det är nog bra att vara ifrån det lite. Då är man också mer sugen när det drar igång, säger Hjalmar Holmstedt.

Kristian Johansson

Relaterade artiklar
Fler artiklar