Farshad Timkvist tar över Vallens damer.

Ny tränare till Vallen

Han har haft meriterande tränaruppdrag på olika nivåer i 20 år. Nu är Farshad Timkvist klar som ny tränare för Vallens damer.

– Jag har fått ett väldigt positivt intryck av klubben, säger han.

Farshad Timkvist har ett förflutet som huvudtränare och assisterande i olika åldrar i klubbar som Örgryte, Häcken, Jonsered och senast Kungsbacka DFF. Nu är han klar för Vallen, och träffade laget för första gången på måndag kväll.

– Jag berättade vem jag är och hur jag tänker att vi ska spela fotboll. Jag fick ett väldigt bra intryck. Det var goa, öppna tjejer, så det var jättepositivt, säger Farshad Timkvist.

Eftersom Vallen var ute i god tid med att knyta till sig den nye tränaren har han hunnit se laget i två matcher redan.

– Det jag har sett är att laget har bra potential, men det krävs lite justeringar hit och dit. Det kommer vi att jobba på under året, men det blir inga större ändringar, säger Farshad Timkvist, som vill se en offensiv fotboll från Vallen.

– Ett offensivt spel där bollen går efter marken. Vi ska spela tufft, ha högt tempo och hög press på motståndarna. Tjejerna ska våga driva boll och våga lita på varandra på plan.

I Vallens senaste match, mot Vänersborg, stack Linnea Strömberg ut med sina sju mål.

– Hon är en duktig spelare med riktigt bra potential. Bra driv med bollen, snabb och bra speluppfattning. Hon behöver spela i centralt läge. Jag har tänkt mig en position för henne, så jag hoppas att hon inte har för bråttom ut, utan att hon blir kvar.

Vallen kommer att ha träningsuppehåll några veckor och sedan starta igen i november.

– Vi kommer att ha öppna träningar i november, men vi kommer inte att ta in vem som helst, utan bara om någon är ett steg bättre än de vi har, säger Farshad Timkvist, som ursprungligen kommer från Torsby i Värmland, precis som tränarkollegan Sven-Göran ”Svennis” Eriksson.

– Jag spelade i Torsby IF:s juniorlag under min spelarkarriär, och träffade Svennis när han var där och hälsade på. Men någon mer koppling än det finns inte.

Lagkapten Jenny Strandberg är med i spelarrådet, som har fått tycka till i processen kring rekryteringen. Hon var också med på mötet på måndag kväll där hela spelartruppen fick träffa nya tränaren.

– Han ger ett seriöst men ändå lätt intryck. Jag tror att hans vinnarskalle kommer att smitta av sig på oss.

Vad tycker du om spelidén han berättade om?

– I grunderna tycker jag det stämmer ganska väl överens med hur vi har spelat. Jag hoppas att han ser till vad vi har för trupp nästa år, om det tillkommer eller försvinner spelare.

Ni har haft Michael Jivby som tränare i flera år. Kommer ni kunna ta till er en ny tränare? 

– Vi värderar ”Jibban” och Christer (Eraker, assisterande) väldigt högt. Å andra sidan kan man förstå deras resonemang att de vill testa något nytt. Inget ont mot dem, men ibland kan det behövas en ny röst och en nytändning i laget.

Kristian Johansson

Relaterade artiklar
Fler artiklar