Ny vår på ålderns höst för Emil

I badminton blir man bättre med åren. Emil Johansson i Torp Goif är ett exempel på det.

Torps förstalag i division 1 mellan består av flera spelare men lagledaren Janne Carlsson lyfter en dag som denna speciellt fram Emil Johansson.

– Han har varit med i 25 år och spelat badminton. Bättre än vad han är nu i singel har han aldrig varit, säger Carlsson.

– Det är kul att man kan gå framåt och bli bättre även när man är över 30 år. I badminton är man på toppen någonstans mellan 28 och 35 år.

Vann mot Wigardts lag

Torps samtliga tre lag var den gångna helgen i seriespel där förstalaget reste till Örebro för seriesammandrag.

– Vi gjorde det bättre än jag egentligen trodde att vi skulle kunna prestera. Jag hade trott på allt från noll till två poäng och vi tog faktiskt tre, säger Carlsson.

– Vi började mot elitserierutinerade Spårvägen. De har ett jättebra lag men vi får till 4–4 – ett tag leder vi till och med 3–1. I den bästa av världar kunde vi ha vunnit men vi kunde ha förlorat också. Så pass jämnt var det.

I nästa match tog Torp sig an Örebro med spelande tränaren och tidigare elitspelaren Mathias Wigardt i spetsen.

– Mathias spelar två matcher. Då vet man att de matcherna är oerhört svåra att ta. Men vi får en jättebra start och vinner alla tre dubblarna – två herrdubblar och en damdubbel – och vinner damsingeln. Då har vi fyra poäng, säger Carlsson.

– Vi visste också att vi skulle ha en bra chans i Emils tredjesingel och han vinner den enkelt. Så vi vinner faktiskt med 5–3.

”Överraskande bra”

Örebro har efter två spelade omgångar noll poäng.

– De har förlorat med 3–5 fyra gånger. Det visar hur tuff vår serie är, menar Carlsson som tycker helgen varit ”överraskande bra”.

– Det är en kombination av att vi har med våra bästa spelare, att de är i bra form och att man hittar rätt laguppställning för att matcha det, säger Carlsson.

– I år är det helt avgörande för oss att vi hittar de tre grejerna ihop.

Efter fyra spelade matcher har Torp bara förlorat en kamp och har nu fem poäng.

– Nu har vi lite att gå på när vi spelar nästa omgång på hemmaplan. Förutom Komet är Trollhättan och Askim med i toppen.

Ett kryss på fyra matcher

För de övriga Torp-lagen gick det i helgen inte fullt lika bra.

– De som spelade hemma (i Henån) gick det OK för. De förlorade mot Askim med 1–7 och det är inget att säga om. Askim har bra trupper i bägge serierna, säger Carlsson om Torps andralag .

Torp spelade därefter oavgjort Falan från Falköping, ett resultat som Carlsson betecknar som rättvist.

– Tredjelaget förlorade dock bägge sina matcher (i Uddevalla), säger han.

Tony Balogh

0303-72 82 24

tony.balogh@lokltidningensto.se