På plats på SIF-gården. Nya tränartrion Gunnar Bratt, Vigan Berbatovci och Frank Fahler är igång med Stenungsund. Foto: Niklas Ohlson

Nye SIF-tränaren: ”Jag är en anfallsmänniska”

Stenungsunds IF:s nye tränare är på plats i vintermörkret.

– Skönt att vara tillbaka på Västkusten efter elva år i exil, tycker Gunnar Bratt, efter att ha flyttat hem till Göteborg från Nyköping.

Rutinerade tränaren Gunnar Bratt har sin största erfarenhet av lag i division 2 och 3, men även ett år i med Gais i superettan och IFK Nyköping i damernas division 1. Han presenterades för spelarna i fredags och höll sitt första träningspass med laget. Vid sin sida har Gunnar Bratt klubbikonen Frank Fahler, med tolv SIF-säsonger på meritlistan, men med begränsad tränarerfarenhet, samt det yngre tränarämnet Vigan Berbatovci, senast spelande tränare i Rönnäng i division 5.

– Det blir kul att ta oss an utmaningen, säger Gunnar Bratt, som efter en snabb rekryteringsprocess efter nyår ersätter den hastigt avhoppade tränaren William Lundin, som i sin tur tar över seriekonkurrenten FC Trollhättan.

Bratts Stenungsund kör nu fyra pass i veckan, plus att någon helgträff kommer att läggas in.

Vad gäller nu för laget?

– Det blir spel på träningarna första veckan, en ganska lugn inkörning, så att spelarna själva kan visa upp sig. Spelmässigt är det ett oskrivet blad. Det är bra för mig och för spelarna. Jag har inte med mig massa saker i bagaget som begränsar, utan vi kan tänka helt fritt. Under resan synkar vi den kunskap som finns i gruppen. Vad det leder till i poäng är en annan sak, men vi har en tro på att vi kan utveckla vårt spel, menar Gunnar Bratt.

Han är nöjd att många är kvar i truppen sedan förra säsongen, det ger en kontinuitet. Gunnar Bratt gillar också att det finns en ungdomlig profil i laget, fast med ett inslag av äldre spelare.

Vilken fotboll vill du se Stenungsund spela?

– Grunderna är ett organiserat försvarsspel. Men jag är en anfallsmänniska, anfall som bygger på snabbhet. Ett snabbt spel som bygger på speluppfattning. Vi kommer att jobba mycket med de delarna i lagträningen.

Niklas Ohlson

0303–20 68 22

sporten@otv-se

Relaterade artiklar
Fler artiklar