Nyförvärv hoppas lyfta SBK

Med två meriterade nyförvärv klara är Stenungsunds basketherrar övertygade att de är ett lag för toppstriden i division 2.

– Nu tror jag inte att vi kommer att förlora igen, säger tränare Mehmet Denizoglu.

Förra året var SBK ett topplag i serien, men i år har man legat snäppet under toppen.

– Vårt mål är fortfarande att vara där uppe. Vi tappade många spelare inför den här säsongen och det tar tid att bygga upp något nytt, men nu tror jag inte att vi kommer att förlora igen, säger Mehmet Denizoglu.

Nya och gamla

Optimismen kommer från att det unga laget har haft en bra utveckling under året och att man har två rutinerade nyförvärv i bröderna Blerim och Burim Taraku, gamla Stenungsundare som har kommit tillbaka. De kom från Kosovo i början av 1990-talet och hamnade i Stenungsund. Sedan dess har de skaffat sig stor erfarenhet från basket i division 1 och 2.

– Det är väldigt skönt att vara tillbaka i Stenungsund. Det var det första laget jag spelade i när jag kom till Sverige. De har gjort ett väldigt bra jobb och har en bra anda i klubben, säger Blerim Taraku, som är optimistisk över lagets chanser framöver.

– Jag tror absolut vi kan hänga på i toppen. Stenungsunds basket pekar väldigt snabbt uppåt. Vi har många unga killar som har en bra framtid i basketen.

Mest lovande laget

I årets upplaga av laget finns 15 killar som också spelar i klubbens H19-lag. Tre spelar dessutom i H17-laget.

– Det här är det mest lovande lag jag har varit med om, säger assisterande tränare Conny Segerdahl.

Men att spela med så ungt lag har gett problem i vissa matcher.

– Division 2-serien är tuff med många gamla storspelare som tycker att det är en lagom nivå. Vi möter många gamla landslagsspelare. Många stora spelare, säger Mehmet Denizoglu.

Slitet på de äldre

– Eftersom vi är så unga så har det slitit mycket på Anton Stenman och Tony Green, som är lite äldre. De har fått slita mycket. Med nyförvärven så kan de ta den rollen och Anton och Tony kan göra det de är bäst på, säger Conny Segerdahl.

Lagkapten Anton Stenman håller med.

– Vi behöver lite tyngd i laget, mer rutin, så det är positivt med nyförvärven. Vissa lag har stora spelare som man måste stångas med, säger han.

Tränaren tror inte att ni kommer att förlora igen…?

– Får vi vara skadefria så tycker jag att vi är det bästa laget i serien. Vi har spelat vår bästa basket nu under våren.

Första matchen med nyförvärven spelades i söndags. Stenungsund vann med 97–43 mot Borås basket. Nästa match är på lördag borta mot Chalmers Hanniball.

Kristian Johansson

Relaterade artiklar
Fler artiklar