Orust night trail genomförs med pannlampa i kvällsmörkret. Foto: Arkiv

Orust night trail tillbaka

Brattås CK hoppas på uselt väder när Orust night trail är tillbaka för andra året i dag på lördagen.

– Det fullkomligt öste ner förra året, men alla tyckte det var jätteroligt, säger tävlingsledare Magnus Arvidsson.

Orust Night trail är en löpartävling för de som vill springa i skogen i mörker, men som inte nödvändigtvis är orienterare.

– Vi har haft ett nattäventyr för ungdomar som avslutning på säsongen tidigare, men så bestämde vi att vi skulle försöka få med fler Orustbor och folk runt om, säger Magnus Arvidsson.

Resultatet blev den första upplagan av Orust night trail, som genomfördes förra hösten, löpning i mörker med pannlampa och reflexer på stolpar längs banan.

– Banan går till en del i ett nedsläckt elljusspår, sedan springer man på stigar och mossar och uppför en brant. Var tionde meter eller så finns det en stolpe med en reflex, så man vet hur man ska springa. Man behöver inte ha några orienteringskunskaper för att klara detta, säger Magnus Arvidsson.

Förra året var det cirka 75 deltagare som trotsade vädret och sprang första upplagan av Orust night trail.

– Vädret kunde inte ha varit värre. Men det var ändå väldigt roligt. Det var en stor blandning av folk och det var väldigt roligt.

Brattås går nu ut på sin hemsida och mer eller mindre lovar dåligt väder den här gången också.

Kan ni garantera dåligt väder?

– Nej det kan man kanske inte göra. När vi provsprang banan så var den lite torr, men sedan har det regnat sedan dess så den har gottat till sig lite. Så det blir nog bra.

Det finns tre banor att välja på för dem som vill vara med i loppet, en ungdomsbana på 1,5 kilometer, en på tre och en på fem kilometer. Starterna sker inte som namnet antyder på natten, utan från klockan 17 och framåt.

– Då har solen gått ner och det är mörkt. I den bemärkelsen är det natt, säger Magnus Arvidsson.

Kristian Johansson

Relaterade artiklar
Fler artiklar