Orustsuccé på jetski EM

I helgen avgjordes EM i Jetski. För Orust Jetskiklubb blev det en stor succé med två EM-guld och flera fina placeringar.

I helgen avgjordes den sista deltävlingen av Europamästerskapen i Jetski i Zagreb, Kroatien. Det hela kom att bli en stor succé för Orust Jetskiklubb.

Edvin Samuelsson och Samuel Johansson skrällde båda två och kunde åka från Kroatien som Europamästare i sina klasser. På startlinjen fanns många rutinerade namn och att någon av dem skulle vinna var inget de hade hoppats på inför tävlingarna. Av föreningens ordförande beskrivs bedriften som en jättesensation.

Samuel Johannson kör i klassen GP 1, han vann efter att ha legat tre inför den sista deltävlingen. Sjuttonåringen från Stenungsund låg 24 poäng bakom förstaplatsen men kunde efter en imponerande upphämtning under den sista deltävlingen.

– Det känns skitbra. Jag hade inte så mycket att förlora när jag gick in i tävlingen. Så det var mest att bara satsa framåt. Jag hade bra starter i alla tre heat. Det hjälpte enormt på den banan. På insjö blir det svårare att köra om, när det inte är lika mycket vågor, berättar Samuel om helgens framgångar.

En helg kommer Samuel vara ledig från tävling innan det blir dags för svenska cupen.

Edvin Samuelsson hade en lite mer bekväm resa i klassen GP 2. Han ledde redan inför helgens tävlingar och kunde hålla ifrån sig motståndet trots att han faktiskt inte hamnade på pallplacering i deltävlingarna i Zagreb.

– Jag hade en rejäl ledning. Så jag kunde köra säkert. Så jag vann totalen redan efter två heat. Så i det sista heatet kunde jag satsa lite, för då spelade det ingen roll hur det gick längre, berättar han och fortsätter:

– Jag tänkte inte så mycket på att jag hade en ledning Jag tänkte mer att det var en vanlig tävling och bara gick och körde. Men ändå lite säkrare så man kom i mål.

Även i damsidan blev det fina placeringar för OJK. Jonna Borgström tog hem andra platsen i GP 1. Bakom henne följde Emmanelli Örtendal på en tredje plats och Sofie Borgström på en fjärde plats.

Oskar Avedal