På väg mot Para Swiss Open

15 spelare och tre ledare men målsättningen är samma för alla: att åka hem från Schweiz med ett guld.

Det handlar om Grif Invalidos från Göteborg, ett lag som tävlar i rullstolsinnebandy. Med start på torsdag avgörs Para Swiss Open i Schweiz som är den största internationella lagtävlingen i denna sport.

– Det blir en tuff turnering för vår del men vi hoppas ju på ett bra resultat och går för vinst, säger Per-Ola Isaksson som sedan fyra år tillbaka är tränare för laget.

– Vi har ju tränat på bra under hela året så detta kan man säga är slutklämmen på säsongen. Vi har Para Swiss Open den här helgen och så slutspelet i Stockholm veckan därpå, säger han.

– Alla spelare är hela och tillgängliga, så vi har en bra chans. Vinner vi så är vi bäst i världen!

Bidrag från en fond

Laget består av spelare från flera olika kommuner. Per-Ola är bosatt på Orust liksom sonen Roberth som är spelare. Från STO-regionen kommer också Mathias Gunnarsson och Martin Jacobsson.

– Vi har tränat på bra och har bra uppslutning på träningarna. Vi ligger på mellan tolv och 17 varje gång.

Laget gör sitt sista träningspass i Torpahallen i Göteborg på tisdag kväll.

På onsdag eftermiddag flyger 15 spelare plus tre ledare till Schweiz för Para Swiss Open.

– Vi har fått ett lite ekonomiskt bidrag från en fond. Vi har därför haft som mål under hela säsongen att alla som ville och kunde skulle åka. Jag tror det bara är två i laget som inte kunde åka med.

Ska göra som Nacka

På torsdag spelas de första matcherna. Fortsättning följer under fredagen med final på lördag eftermiddag.

– Jag trodde i min enfald att det var en tävling med bara klubblag, men det är ju bara två som är klubblag. Resten är landslag, säger Per-Ola om lag från Europa men också Kanada och Marocko.

Nacka är en av Grif Invalidos stora konkurrenter i Sverige.

– Vi hade tänkt göra det som Nacka tidigare har gjort det vill säga vinna först SM, sedan den här tävlingen i Schweiz och så Sverigeserien. Det är inget som säger att det blir så men förhoppningen och ambitionen är att försöka göra det.

Tony Balogh

0303-72 82 24

tony.balogh@lokaltidningensto.se