Pallplatser i taidotävling

Det blev ett silver till Joakim Johansson och en bronspeng till Ebba Berntsson när Stenungsunds Taidoklubb Taidokan arrangerade den årliga tävlingen Kauko Cup.

– Det blev en bra tävling med många glada ansikten. Jag tror Ebba var nöjd med placeringen. Hon körde fyra matcher för att ta bronset, så hon fick verkligen jobba för det, säger Reino Ekeroth, tävlingsansvarig för cupen.

Totalt var det 38 tävlande i cupen där sex av dem kom från Stenungsund: Ebba Berntsson, som tog brons i Hokei 4-3 kyu, Evelina Pekkala, Jack Andersson, som i klassen Jissen mix 4-3 kyu kom trea efter Wilma Samuelsson och  Moa Celander från Uddevalla, Hampus Artfors, Daniel Börjesson och Joakim Johansson, som kom tvåa i Hokei mix 2+ kyu1.

Kauko cup är en relativt stor tävling. Det finns egentligen bara tre tävlingar som är större: SM och två tävlingar i Strömstad och Uddevalla.

– I vår lilla taidovärld är detta stort, säger Reino Ekeroth.

För några år sedan bytte man profil i Stenungsund. Innan var det en rankingtävling, en tävling där man kvalificerade sig till landslaget, men det är den inte längre sedan det infördes mixade tävlingar där tjejer och killar tävlar mot varandra.

– Vi gör ingen skillnad på ålder och kön utan det avgörs helt på hur länge man tävlat. Vi försöker hålla den profilen. I en av de yngre fightklasserna stod det två tjejer överst på pallen, så det är kul, säger Reino Ekeroth.

Frida Ekborg

sporten@otv.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar