Vallen-fostrade målvakten Peter Abrahamsson skulle ha vaktat det svenska målet under matchen mot Estland i Abu Dhabi under söndagen, men en känning i ryggen tvingar honom till vila. Arkivfoto: Tony Balogh

Peter Abrahamsson missar landskamp

Den Vallenfostrade målvakten Peter Abrahamsson blev uttagen av förbundskapten Janne Andersson att vakta det svenska fotbollslandslagets mål i söndagens match mot Estland. Men en skadekänning har tvingat honom att vila.

Häckenmålvakten befinner sig just nu i Abu Dhabi tillsammans med det svenska fotbollslandslaget för Januariturnén som inleds under söndagen med en match mot Estland. När förbundskapten Janne Andersson presenterade startelvan för matchen under lördagen var Peter Abrahamsson uttagen för sin andra landskamp i karriären, det som ersättare för skadade Andreas Linde. Men under söndagen kom beskedet att han måste avstå på grund av en skadekänning.

Under lördagens träning ska han ha fått en känning i ryggslutet som dock ska ha känts av mindre under söndagen enligt Svenska fotbollförbundets hemsida. Men landslagets medicinska team valde ändå att sätta Abrahamsson på vilobänken. Det Svenska målet kommer istället att vaktas av IFK Göteborgs Pontus Dahlberg.

Matchen mot Estland spelas klockan 18:15 under söndagskvällen.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sporten@otv.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar