Real Valla redo för hösten

IFK Valla inleder höstsäsongen med match på lördag. Lokaltidningen kollar läget med tränare Robin Olofsson.

Hur är läget i laget efter sommaruppehållet?

– Stabilt. Inga konstigheter. Det är inga spelare som flyttat eller lämnat av andra anledningar. Vi har fyllt på med två nya spelare, Filip Bergholtz och Christopher Nilsson.

Kommer vi att få se några förändringar av ert spel i höst?

– Det är inte helt omöjligt eftersom vi värvat en väldigt bra anfallare i Filip och redan har två duktiga anfallare i laget sedan tidigare. Det är möjligt att vi väljer att spela med tre på topp istället för två. Vi testade det i en träningsmatch mot Henån och hade väl lite blandade känslor inför hur det gick. Vi får se.

Har ni något mål med höstsäsongen?

– Vi ska som minst försvara andraplatsen vi har nu och få vara med om ett kvalspel. Förstaplatsen blir svår att nå eftersom Lysekil har dragit ifrån där

Vad talar för att ni lyckas med det?

– Att vi presterade på en jämn, bra nivå, under hela våren och att det inte finns något som pekar mot att det skulle bli annorlunda i höst. Snarare är vi ett starkare lag nu med förstärkningarna vi har fått in.

Med de värvningarna, hur länge tror du det dröjer innan STO-konkurrenterna börjar kalla er Real Valla?

– De får kalla oss vad de vill. Det är inte så att vi har några pengar som vi lockar med. När organisationen fungerar vill spelare komma hit och spela med Valla.

Patrik Persson

Relaterade artiklar
Fler artiklar