Föreningarna bör boka in reservplan på konstgräs, menar Bohusläns fotbollsförbund. FOTO: Kristian Johansson

Regnet stoppar matcher

Ihärdigt regnande har gjort att flera fotbollsplaner inte var speldugliga i helgen, och matcher fick skjutas upp. Bland dem toppmötet i division 6 mellan Svenshögen och Sif.

På lördag eftermiddag skulle Svenshögen ha tagit emot Sifs oldboys i seriefinal i division 6. Men matchen fick skjutas upp på obestämd tid.

– Jag var inställd på att spela, men på fredag kväll ringde de från styrelsen och sade att planen var ospelbar. Vi tränade i tisdags, men ställde in träningen i torsdags för att spara planen. Det hjälpte inte, säger spelande tränare Nicklas Sundling.

Svenshögens första tanke var att flytta matchen till Sifs hemmaplan, som har konstgräs, men den var upptagen under lördagen.

Nu är det oklart när matchen kommer att spelas.

Även Ödsmål fick ställa in i helgen då de skulle möta Munkedal borta. Den matchen kommer att spelas på torsdag i Dingle på regntåligt konstgräs.

Henån kunde inte spela hemma, utan fick flytta sin hemmamatch till Gilleby.

– Vi kan bara uppmana föreningarna att i god tid boka upp en reservplan på konstgräs när vädret är som det är. Både för kommande helg och resten av säsongen. Henån hade varit ute i god tid och bokat i Gilleby, och det kanske fler klubbar skulle ha gjort, säger Lars Hansson på Bohusläns fotbollsförbund.

Kristian Johansson

Relaterade artiklar
Fler artiklar