En 7–0-seger mot Uddevalla hemma gör att Rönnäng hänger på Göteborgs IK och Lions i tabelltoppen. FOTO: Linus Olsson

Rönnäng körde över Uddevalla

Efter ungefär halva första perioden var matchen i princip avgjord. Uddevalla kunde aldrig hämta sig från Rönnängs raketstart i Tjörns ishall.

När matchen drog igång på fredagskvällen var det två formstarka hockeylag som kom till nedsläpp. Båda lagen kom från en 8–1-seger. Men när matchen drog igång var det bara ett lag på banan. När matchuret stod på 11.39 hade Torsten Samuelsson i hemmalaget precis gjort sitt andra mål för matchen och inte nog med det. Däremellan hade Hannes Kristiansson också gjort två mål och Rönnäng ledde med 4–0.

Hemmalaget spelade disciplinerat och ett stört Uddevalla överglänste bara Rönnäng med utvisningsminuter. Och det straffade sig. Rönnäng gjorde ytterligare två mål i den andra perioden i numerärt överläge. Först var det Magnus Burgren som nätade. Därefter gjorde stekhete Torsten Samuelsson sitt tredje mål för kvällen.

I tredje perioden spelade Rönnäng av matchen. Johan Röös gjorde matchens sjunde och sista mål. Det var även hans sjunde mål för säsongen.

Segern gör att Rönnäng hänger På Göteborgs IK och Lions i toppen av tabellen. Av döma av tabellen kommer dessa tre lag göra upp om första- och andraplatsen som leder vidare till den högre fortsättningsserien.

Jonas Johansson

Matchfakta

Rönnäng–Uddevalla

7–0 (4-0, 2-0, 1-0)

Skotten: 43–28

Utvisningar: 2–33

Räddningsprocent:

Erik Bergström 100%

Relaterade artiklar
Fler artiklar