Rysare i DM-finalen

Trots ledning med tre mål i paus blev det ingen enkel resa för Stenungsunds IF i DM-finalen. IF Uddevalla reste sig i andra halvlek och slutet blev en rysare.

Pontus Olsson hade två jättelägen när Sif inledde starkt i Dm-finalen på Kamratgården i Uddevalla. Men, bollen ville inte in och istället gör IFK Uddevalla 1-0 i en häftig final för åskådarna.

1-0 blir snabbt 1-1 när Adam Bergholtz knoppar in Richard Cindrics fina frispark. Det är starten till läcker propagandafotboll signerat Stenungsunds IF.

– Vi gör en riktigt bra halvlek och öser på precis som vi ska spela. Kommer i våg efter våg och i högt tempo, menade Marcus Hjelm.

För högt tempo var precis vad de rödklädda bjöd på. Hjelm gör själv 1-2 innan Philip Hofvenström krutar in trean från högerkanten. Men, laget var inte nöjda där. Richard Cindric, planens gigant, trollar upp hela försvaret och sätter 1-4 innan pausvilan och Sif såg ut att gå mot en säker seger.

– Vi pratar i paus om att vi inte får gå ner oss utan att vi ska fortsätta köra på. Men, det blev precis tvärtom och när IFK gör 2-4 blir det nervöst, säger Hjelm.

2-4 blir även 3-4 med kvarten kvar på Kamratgården. Uddevalla pressar sedan ner Stenungsund som bara slår ifrån sig.

– Vi vågar inte hålla i bollen på samma sätt som i första halvleken, suckade Hjelm.

I den 90:e minuten kommer läget där flera Siffare andades ut. Robert Josefsson gör en fin parad och sedan blåser domaren av matchen. Stenungsunds IF är bäst i distriktet 2017 och är kvalificerade för Svenska Cupen.

– Jag var på väg upp i A-laget när vi mötte Malmö FF på Nösnäsvallen men spelade inte. Nu hade det varit kul att få MFF eller något annat allsvenskt lag. Ja, kanske till och med vinna med 1-0, avslutade en nöjd Sif-kapten.

Simon Pettersson

Matchens plus

+++ Richard Cindric – Tänk om någon scout sett innermittfältaren första halvleken. Då hade telefonen gått varm.

++ Marcus Hjelm – En gigant i mittförsvaret och räddare Sif i slutet när IFK skickade in boll efter boll. Gjorde viktiga 1-2.

+ Axel Pettersson – William Lundins beslut att flytta ut Pettersson på kanten var ett bra beslut. Är ett hot match efter match och man ser vilken respekt motståndarna har.

Bäst i Bohuslän? Nja, inte än

De senaste åren har Sif vid segrar sjungit att ”laget är det bästa som finns i Bohuslän” och visst kan man titulera sig bäst i och med Dm-segern. Och man är på god väg att bli just ”bäst i Bohuslän”. Man är snäppet bakom Ljungskile, Oddevold och Grebbestad men man närmar sig med stormsteg. Laget spelar just nu en rolig underhållande fotboll med fart i. Men bäst i bohuslän? Nja, inte än. Men, jag tittar gärna in i spåkulan 5-10 år framåt.