Så nära – då tröt derbykrafterna

Stenungsund Stingers hade häng på Kungälv hockey i derbyt.

Då tog orken slut och utvisningarna över.

Det tog 20 sekunder. Sedan hamnade Stenungsund i uppförsbacke i derbyt borta mot Kungälv. Så lång tid tog det innan Kungälv hade tryckt in första pucken i Stingers-målet. Och så fortsatte det under första perioden och efter 16.25 kom andra baklängesmålet. Det skulle bli duktige målvakten Robert Kinisjärvi som höll Stingers kvar i matchen.

– Jag missade med returen vid 0–1, men sedan var det mer stabilt att bygga vidare på. Det var inte vår bästa period. I andra jobbar vi oss in i matchen och tar fram intensiteten, tycker Robert Kinisjärvi .

Stenungsund ville nämligen inte vara sämre än Kungälv med snabba mål. Det tog 34 sekunder innan Michael Schumacher satte 1–2. Då hade även Kungälv hunnit komma fram fram i en het chans precis innan. Det var betydligt mer sting i Stenungsund i andra periodens inledning. För även om Kungälv fortsatte att mala på, så fanns en annan glöd och kvalitet när väl Stenungsund skapade något. Särskilt i ett power play, när två riktigt heta lägen vaskades fram i Kungälvs försvarszon.

Kvitteringen kom. I tredje perioden, precis efter power play för Stenungsund, pricksköt Marcus Carlsson i KIK-målvakten Oliver Frimans bortre hörn.

Det skulle bli utvisningarna som fällde Stenungsund. I två lägen tvingades Stingers spela 3–5 och båda gångerna tog det några få sekunder innan målen trillade in.

– I sista perioden när vi var fem mot fem var det bra. I derbyn tillåter domarna en högre nivå med vad som är tillåtet. Vi var sämre hitta rätt nivå och känna var gränsen går. Jag tycker också att vi var passiva vid tre mot fem, vi backade och var inte aggressiva. Kungälv har också lite mer folk, vi var tröttkörda och orkade inte lägga in mer press, vi klev inte fram, menar Robert Kinisjärvi, som inte hade något att invända mot utvisningarna.

I slutet hamnade Tom Larsson i bråk och fick fem minuter plus ett matchstraff. Det dödade helt Stingers möjligheter att kunna kraftsamla för en kvittering i slutet.

Stenungsund tappade mark till Kungälv och Alltvåan-strecket, laget är åtta poäng bakom KIK.

– Vi vill vara ett lag som är spelförande. Men det är inte alltid det går och då kanske vi ska spela lite enklare. Vi behöver ha en högre lägsta nivå, tycker Stingers-målvakten.

Niklas Ohlson

Kungälvs IK – Stenungsunds HF 4–2 (2–0, 0–1, 2–1)

Hockeytvåan södra A

Mål: Michael Schumacher, Marcus Carlsson.

Bra: Målvakten Robert Kinisjärvi räddade Stingers flera gånger.

Relaterade artiklar
Fler artiklar