Sanna Tegenfeldt: ”Jag ser fram emot att starta i elitserien”

Vad minns du bäst från 2016?

– SM var absoluta höjdpunkten där vi gick till final. Vi var en av nio som red felfritt i kvalet utav 54 starter och låg därför i topp inför finalen. Vi valde dock att avstå finalen då Curie är så ung och så satsar vi på SM 2017 istället.

Vad finns det mer för höjdpunkter?

– Självklart vårt elitseriekval med laget från division 1. Det var en höjdpunkt som vi har väntat på länge. Kvalet var två omgångar och en final. Vi vann båda omgångarna och kunde rida med gott självförtroende i finalen. Där kom vi trea, men vann totalt. Sedan också vår derbyvinst i Skåne i somras, det var en flerdagarstävling i Kävlinge där man startade tre dagar i rad.

Är du missnöjd med något under året?

– Jag brukar inte vara så missnöjd, men det är alltid någon tävling som man känner att man kunde ha gjort bättre. Jag missade också vår egen Christmas show, för min häst skadade sig innan den.

Vad har du fått för lärdomar under året?

– Att alltid hålla mig till planen och att gå på magkänslan. Jag och min häst har blivit ett mycket bättre team i år. Jag kan idag sätta henne i situationer som jag inte kunde för två år sedan.

Vad ser du mest fram emot 2017?

– Jag ser jättemycket fram emot att starta i elitserien med laget, självklart. Sedan är det utomhus-SM på sommaren på Sundbyholm. Där hoppas jag kunna fullfölja kvalet och få hoppa i finalen.

Vad händer mer under året?

– Vi har lite cuper som jag ska kunna vara med på. Till exempel Folksam cup, som man kvalar in till. Det finns även chans att kvala in till Friends arena och Prins Carl Philips cup. Det hade varit kul att vara med på.

Vad har du för mål under året?

– Det är självklart att prestera väl på SM och kunna kriga om topplaceringar. Tar man sig dit vill man ju ändå försöka det. Annars hoppas jag på stabila resultat och att Curie klarar de nya kraven så att vi kan vara med och prestera på de stora tävlingarna.

Hur ska du nå målen?

– Jag tror mycket på en stabil träning och jag försöker bygga upp en grund under vinterhalvåret. Jag försöker också se till att Curie får rätt förutsättningar gällande träning och rätt återhämtning.

Kristian Johansson

Fakta

Sanna Tegenfeldt

Sport: hästhoppning

18 år

Bor: Ljungskile, tävlar för Stenungsunds hoppryttarförening

Tränare: Lotta Wahlborg

Häst: Curie

Ålder: 10 år vid årsskiftet

Relaterade artiklar
Fler artiklar