Andreas Javette i Stenungsunds HL försöker ta sig för Johan "Greta" Andreasson i Café Lilla HF. SHK förlorade torsdagens match med 20-27. FOTO: LINUS OLSSON

Segerraden slut för SHK

Fyra segrar i rad blev inte en femte för Stenungsunds HK:s herrar när gästande Café Lillan HF i torsdags kväll kunde resa hem med båda poängen efter 20-27 (11-15).

Bakom siffror i handboll döljer sig ofta flera berättelser.

En var att SHK mötte ett kompisgäng från 031-området där flera av spelarna hade erfarenhet av spel betydligt högre upp än division 3 västsvenska västra.

En annan var att SHK mot slutet hyfsade till siffrorna genom att göra de de fyra sista målen.

En tredje att laget efter en time out i första halvlek vid ställningen 5-10 faktiskt vann andra delen av halvleken med 6-5.

Justerade tålamodet

Vad var det ni ville justera vid timeouten?

– Tålamodet! Att jobba efter de mallar vi har sagt. Se till att jobba tätt i mitten och släppa dem brett, sa huvudtränaren Lars ”Pajen” Jadepalm som tillsammans med Ingemar Döbeln leder de rödtröjade.

– Det vi gick bet på var (mittnian) Emem Etim. De bara släppte upp bollen på honom och så kom han i hundra knyck i mitten. Han hade ju ett ruskigt häng! sa ”Pajen” om Emem som – nästan – verkade kunna nå taket i Stora Höga Arena.

SHK hade också svårt att få tag på cafégängets spelorganisatör Robert Goude som i praktiken startade alla anfall.

Inte riktigt påkopplad

Det bristande tålamodet för SHK märktes inte minst på antalet bommade avslut: tretton i första halvlek blev 15 i den andra plus en hel del tekniska fel.

– Det blir gärna så när man stressar och när man hela tiden är i underläge. Vi ville få våra gubbar att skjuta lågt på målvakten (Magnus Kjell) men det gjorde vi inte! Det betyder något. Det betyder att den (”Pajen” knackar sig i huvudet) inte riktigt är påkopplad. Vi får lära oss av det.

Han ser inget fel i att förlora mot Café Lillan. ”Pajen” har för övrigt haft flera av spelarna när han ledde Wasaiterna, däribland David da Cruz, Johan ”Greta” Andreasson och Robert Carlsson.

Ingen färdig kostym

– Det är viktigt att vi tar till oss den här förlusten och kanske försöker vara lite ödmjuka. Vi kan inte tro efter fyra raka matcher med segrar att kostymen är färdig, menade ”Pajen”.

– Gubbarna var griniga ovh gnälliga just för att de spelade skjortan av oss. Så enkelt var det. Vi var inte i närheten!

Men ”Pajen” ser arbetet med SHK säsongen 2017/18 på sikt och att hans spelare framöver ännu mer ska förstå hur man inte bara bör utan också ska spela handboll.

– Vi lär inte lösa det på den här säsongen, så att alla förstår helheten. Det tror jag inte. Men laget har fortfarande ett hjärta och det är det vi får titta på.

Tony Balogh

0303 72 82 24

tony.balogh@otv.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar