I fredagens hemmamatch låg Stenungsunds HK:s damer under med två-fyra bollar men mot slutet kom man ifatt till 23-23 med chans på segermål. ARKIVFOTO: LINUS OLSSON

SHK kom ifatt till viktig poäng

Konstant underläge med minst två bollar. Fram tills avslutningen då Stenungsunds HK:s damer i fredags kväll lyckades lugga serieledande ÖHK från Göteborg på en poäng. Som kunde varit två.

För när SHK efter mer än 59 minuters spel lyckades komma ifatt till oavgjort hade de rödtröjade chansen att för första gången i matchen ta ledningen.

– Med 30 sekunder kvar tog vi en timeout för att diskutera hur vi skulle göra, sa Tommy Eriksson, tränare i SHK.

Den rätta kylan saknades dock så till vida att hemmalaget valde avslut från fel position och dessutom med så pass mycket tid kvar att ÖHK fick chansen att sätta en balja till. Den möjligheten försatt dock gästerna.

Med tanke på att SHK under hela matchen fram tills slutet legat under med mellan två och fyra bollar, så var slutresultatet glädjande.

En vunnen snarare än två förlorade poäng?

– Absolut!

ÖHK hade fram tills fredagens match inte tappat en pinne och gått rent på sex spelade kamper. En mäktig uppgift för SHK att ta sig an.

– Vi inledde med 3-2-1-försvar men vi lyckades inte straffa dem. Vi kunde inte stoppa dem när de kom med fart i anfallen, sa Eriksson som därför återgick till ett mer klassiskt 6-0-försvar.

Även om det skilde något i kvalitet mellan lagen inför match, så var det inget som förmörkade sinnena hos SHK under match.

– Jag tyckte nog att vi hade chansen och fick till ett tryck på dem. Tjejerna gjorde en kämpainsats, menade Eriksson.

Det bevisades inte minst av målvakten Emelie Avesand som var ende ordinarie målvakt på plats i fredags kväll. Hon ådrog sig en sträckning i vänster baksid lår men valde att fortsatte spela.

– Vi smörjde hennes lår inför andra halvlek men fick ta en time out för att tejpa henne, sa Eriksson om den skada som i allra högsta grad hämmade hennes spel nedanför bålen.

Skador av den här typen tar ett antal veckor att komma tillbaka ifrån. Lyckligtvis återstår bara några få matcher innan juluppehållet.

Tony Balogh

0303 72 82 24

tony.balogh@otv.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar