SHK tillbaka på rätt köl

Efter att ha förlorat med sju bollar mot Önnerediterna förra omgången fick SHK:s damer i helgen sin revansch. Mölndal besegrades med 30–21 efter att hemmalaget haft lekstuga i den andra halvleken.

– Vi kommer tillhöra toppen av den här serien, konstaterade coach Tommy Eriksson efter matchen.

Efter förlusten mot Önnerediterna i ÖHK-hallen förra helgen så var det ett spelsuget Stenungsunds HK som äntrade inomhushallen i Stora Höga för match mot Mölndal under lördagen. Ett Mölndal som tränaren Tommy Eriksson hade stenkoll på innan matchen drog igång.

– Vi vet att de spelar långsamt och att de inte direkt har några stora skyttar.

Och efter att ha scoutat Mölndal väl så körde Stenungsund över bortalaget inledningsvis och ledde med hela 10–4 när Svensson provade att byta försvarsuppställning.

– I och med att vi visste hur Mölndal spelade så ställde vi upp med ett 3-2-1-försvar och kunde gå ifrån i början. Men, sedan gick vi tillbaka till vårt 6–0-försvar som vi normalt sett är bekväma med. Då gick det sämre, konstaterade Eriksson.

10–4 blir 10–9 med den nygamla uppställningen och även om det aldrig kändes oroligt så ledde SHK ”bara” med en boll i paus.

– Då sa vi att vi måste börja spela mer med fart, att de kommer bli trötta och att vi skulle vara lite mer aggressiva.

I den andra halvleken springer SHK ifrån Mölndal och har stundtals lekstuga mot ett tröttkört bortalag, som troligtvis kommer att få det tufft i den här serien. 12–11 i paus utökas snabbt till en 7-målsledning och då var det avgjort. Stenungsund vinner till slut med 29–21 och hakar på lagen i toppen av division 2.

– Vi är med där uppe trots förlusten förra omgången och det här blev en rolig lördag. Vi väljer att spela med samma lag nästan hela den andra halvleken jämfört med förra året då vi gick runt på alla spelare, menade Eriksson.

Var har man Stenungsunds HK den här säsongen?

– Vi blev tagna på sängen förra matchen men jag är säker på att det står mellan fyra lag. Det är antingen vi, Önnerediterna, ÖHK Göteborg eller Heid som vinner den här serien, avslutade Eriksson.

Simon Norberg

Matchens lirare

+++ Jennifer Johansson – Det gick egentligen för enkelt för den vänsterhänta högernian när Mölndal tröttnade. Viktig med sin kraft och sina vassa avslut.

++ Malin Svensson – Man märker stor skillnad när Svensson är på planen och inte. Vågar gå på egna avslut och triggar igång hela laget med sin spelstil.

+ Maria Sköld – Det kan se lite nonchalant ut men när hon vill spela handboll då är hon nästan för bra för den här serien. Vill hela tiden gå till avslut och drar på sig flera försvarare vilket öppnar för lagkompisarna.

Kommentaren: ”SHK blir att räkna med i division 2”

Mölndal hemma var bara en dag på jobbet för Stenungsunds handbollsdamer och nu väntar tuffare matcher (KvIK och Heid). Skulle det bli 6 poäng där så kan vi nog räkna med att laget tillhör toppen hela säsongen. Man märker att det är tidigt in i säsongen för alla har inte kommit upp i toppnivå och SHK kommer bli ännu bättre under seriens andra halva.

Relaterade artiklar
Fler artiklar