André Lundgren i aktion för Stenungsunds IBK vars sportråd träffades i måndags kväll för att dra upp riktlinjerna för den kommande säsongen 2018/19 som man hoppas ska spelas i division 1. ARKIVFOTO: LINUS OLSSON

SIBK planerar redan för 2018/19

Matchen för Stenungsunds IBK på onsdag kväll är inte bara inledningen på andra halvan av innebandyns division 2 – i måndags kväll gick också något av ett startskott för den kommande säsongen som förhoppningsvis ska spelas i division 1.

Ni som har följt de blåsvartrandigas framfart såväl hemma i Sundahallen – där laget ikväll tar emot gästande Burås IBK – som i bortamatcherna vet hur det har gått i serien.

SIBK har efter att något mer än halva serien spelats inte förlorat en match efter full tid. Laget har därför skapat ett utrymme nedåt till laget på kvalplats – just nu Herrestads AIF – samt en överlägsen målskillnad gentemot konkurrenterna på XX plusmål.

Det betyder inte bara att föreningen har en insikt om hur den här säsongen både kan och ska sluta – ett finns också utrymme för att redan nu fundera på kommande säsong där ett scenarie är kvar i division 2 och ett är spel högre up.

Sportrådet första möte

Klubben har ett sportråd bestående av förutom Pontus även ordförande Henrik Hansson, A-lagets chefstränare Patrick Hübinette och Claes Nyberg som tidigare var tränare för A-laget.

– Det är fyra som brinner för innebandyn i Stenungsund och som vill att vi ska utvecklas och bli bättre. Tillsammans har vi stor erfarenhet och ett bra kontaktnät, säger Roos.

Kvartetten hade sitt första möte i måndags kväll.

– Vi jobbar utifrån hypotesen att vi ska spela i division 1 nästa säsong. Det är ju vårt mål och det ser ju väldigt bra ut – det finns ingen anledning att ändra på det. Vi har så bra läge att vi ska upp i år, säger Roos.

– Samtidigt ska man vara ödmjuk för det kan gå fort med trepoängssystem. Vi måste vinna fem matcher till för att vara säkra. Det är det vi har fokus på.

Spetsa truppen

Roos är av den uppfattningen att SIBK redan idag har ett lag som håller ”god division 1-klass”.

– Vi hade inte på något sätt gjort bort oss i den serien i år. Det var så vi tänkte med truppen det vill säga att det skulle vara moget redan nu för att gå upp, säger Roos.

– Kan vi sedan spetsa laget ytterligare med kanske en forward och en center till för att bli ännu mer skickliga offensivt, så kan vi kanske slåss om platser på mitten eller övre halvan nästa år.

– Men det hänger på att spelarna vill vara kvar. Tappar vi spelare, så blir det svårt.

”Allt ska ses över”

Intressant är att SIBK just nu inte har en enda kontrakterad spelare för nästa säsong.

– Vi har valt att alla kontrakt går ut efter den här säsongen för att vi ska kunna ha alla dörrar öppna. Alla kontrakt ska skrivas om. Den processen startades i måndags, säger Roos.

– Vi ska även se över tränarkonstellationen och om den behöver förstärkas. Vi är jättenöjda med de vi har idag men allt ska ses över. Alla frågor måtte ställas. Då måste vi först vara överens om vilka frågor de ska ställas till.

Ett avancemang uppåt innebär cirka 50 000-75 000 kronor i ökade kostnader för serieavgifter, domare och resor. Mer pengar på truppen finns i praktiken inte. Roos menar att man har en division 1-budget för spel i tvåan och ”den får man behålla”.

– Vi kan inte köpa spelare för de pengarna har vi inte. Vi kan ersätta spelare för material och resor. Det är det vi kan göra på den här nivån.

Tony Balogh

0303 72 82 24

tony.balogh@otv.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar