• SIBK tillbaka i division 1

  SIBK är tillbaka i division 1 efter 6–6 i avgörande kvalmatchen mot Varla.

  – Det var tungt när vi åkte ur, därför var det skönt att ta klivet upp igen nu när vi fick chansen, säger avgående tränare Claes Nyberg. 

  Efter vinsten med 9–3 hemma hade SIBK en sexmålsledning innan returmatchen hade börjat i Kungsbacka i söndags kväll. Frågan var om Varla skulle starta med en tokoffensiv från början eller inte.

  – Jag tyckte inte att det hände så mycket. Det var ungefär som när vi mötte hemma. De hade någon halvchans i början. Men sedan satte Andre Lundgren 1–0 på en halvchans för oss. Strax efter hade vi powerplay som vi lyckades utnyttja till 2–0, säger Claes Nyberg.

  SIBK gjorde även 3–0 innan det hade gått tolv minuter av första perioden.

  – Det var ju en otrolig uppförsbacke för dem. Sedan spelade vi stabilt resten av matchen, säger Claes Nyberg.

  Gästerna fortsatte spela bra i andra perioden och hade massvis av chanser som kunde resulterat i en större ledning än 4–2 efter två perioder.

  – Jag tror till och med vi hade öppet mål två gånger. Sedan inför tredje perioden behövde de göra nio mål. De kom väl igång med sitt spel lite i tredje, och vi hamnade i försvarsspel. De hade bollen mer och fick fler chanser. De är bra på att göra mål på halvchanser.

  Varla kom ikapp målmässigt sett till den här matchen, men förlorade sammanlagt med 15–9 sett till båda kvalmatcherna. En säker seger för SIBK med andra ord.

  – Det var väldigt skönt men också lite av en lättnadskänsla. Vi hade 9–3 och förväntades vinna, men det kan gå fort i innebandy, säger Niclas Larsson.

  Det blev bara en säsong i division 2 för SIBK som nu är tillbaka i ettan inför nästa säsong.

  – Skönt för klubben att det gick bra. Det var 120-130 personer som åkte med ner för att heja, så det finns ett stort intresse för innebandyn i Stenungsund, säger Claes Nyberg, som fick avsluta sin tränarsejour i klubben med att ta upp laget.

  – Det var extra roligt att få vara med om det här. Det är inte så enkelt att bara gå upp en serie, men vi gjorde det.

  Nyberg kommer att vara kvar runt laget i en annan roll.

  – Jag ska vara med och värva spelare, ha ordning på truppen, men jobba mer i bakgrunden.  

  För klubben lär det bli lite av en nystart nästa säsong med nya tränare. Dessutom har veteranerna Magnus Tillander (se artikel intill) och Niclas Larsson aviserat att de lägger bandyklubban på hyllan.

  – Det här känns som ett bra sätt att sluta på. Det är nog dags för de andra att ta över och ett bra läge att tacka för sig, säger Niclas Larsson.

  Kristian Johansson

  0303–72 82 24

   

  Matchfakta

  Kval till division 1 herr

  Varla–Stenungsund

  6–6 (1–3, 1–1, 4–2)

  Målskyttar: 0–1 Andre Lundgren, 0–2 Magnus Tillander, 0–3 William Kimfors, 1–4 Niclas Larsson (straff), 3–5 William Regnstrand, 5–6 William Kimfors

  Publik i Aranäshallen, Kungsbacka: 440

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar