SIF rivstartar fotbollsåret 2019

Stenungsunds IF slutade femma i höst. Nu laddar man om mot ett gott nytt år. – Vi ska bli ännu bättre, säger Martin Johansson, ansvarig för herrfotbollen i SIF.

På onsdag, två dagar efter Nyårsafton, inleder Stenungsunds IF fotbollsåret 2019.

Bakom dem ligger ett starkt år. Nu väntar en drygt tre månader lång försäsong med – i nuläget – elva schemalagda träningsmatcher.

Den första är planerad att spelas lördag 2 februari borta mot det nygamla division 1-laget Lindome GIF.

Martin Johansson, herrsenioransvarig i SIF, håller fortfarande på med arbetet att forma en trupp. Han är i alla fall en bit på väg.

– Vi har en bra grundstomme i trupp sedan förra året och det visade ju också resultat. Vi har ju tappat Axel Pettersson till Oddevold, men i gengäld har vi fått Imer Beriqi, säger han.

Under hösten har också backen Anton Olsson från Hisingsbacka och anfallaren Gustav Kjellström, som förra säsongen gjorde 31 mål för division 4-laget Ödsmåls IK, skrivit på för klubben.

– Det ska bli spännande att se hur Gustav löser det i division 2. Anton mötte vi i serien i fjol och han kan både spela mittback och ytterback. Eftersom vi inte vill ha en för stor trupp är det viktigt att få in spelare som kan vara tillgängliga på flera positioner, säger Martin Johansson.

Det förs också diskussioner med två tidigare SIF-produkter:

Mittbacken Philip Andersson, som lämnade klubben 2017 för spel i division 6 för Svenshögens SK och närmast gjort en säsong med Ödsmåls IK och Gzim Istrefi, som inte fick förnyat kontrakt med Norrby IF:

För närvarande ligger Philip Andersson närmare en återkomst i SIF:

– Vi vill gärna att han kommer tillbaka och beslutet ligger mer hos honom. Han får fundera över julledigheten, säger Martin Johansson.

Gzim Istrefi?

– Vi har en dialog i gång. Men om det går att hitta en lösning vet jag inte. Det finns i alla fall intresse från båda sidor.

– Det är ett långskott fortfarande. Men vi vet ju i alla fall att han flyttar hem till Stenungsund i maj så det vore kul om det gick att lösa.

SIF har, i samband med ett par träningsmatcher under december, tittat på flera potentiella nyförvärv

– Vi skulle vilja få in en ordentlig back och då gärna Philip Andersson. Om det behövs få in ytterligare någon spelare ska vi försöka med det.

Hur högt siktar ni i år?

– Vi landade ju femma i fjol och det var vi nöjda. Nu ska vi försöka ta ett par kliv till. Vi har tränat tufft under hela hösten och har bra kontinuitet i vår ledarstab. Så som vår trupp ser ut bör vi kunna landa på ungefär samma placering igen. Men gärna lite bättre, säger Martin Johansson.

Lars Aronsson

Träningsmatcher

Februari

Lördag 2: Lindome (borta)

Lördag 9: Grebbestad (b)

Lördag 16: Onsala BK (hemma)

Lördag 17: Ödsmåls IK (h)

Lördag 23: IK Oddevold (h)

Mars

Lördag 2: Västra Frölunda (h)

Lördag 9: Assyriska BK (h)

Lördag 16: Qviding FIF (b)

Söndag 17: IFK Valla (h)

Lördag 23: Hittarps IK (b)

Sön 31: Kållered SK (h)