Tobias Mikaelsson, 29 år från IK Oddevold. Det är nästa tunga värvning för Stenungsunds IF. Foto: SIF

SIF värvar anfallsvapen från IK Oddevold

Tobias Mikaelsson, 29 år från IK Oddevold. Det är anfallsvapnet som Stenungsunds IF nu lagt vantarna på.

– Jag är en poängspelare, säger han.

Det var under måndagen som det blev officiellt att Tobias Mikaelsson kritat på för SIF på ett tvåårskontrakt. Han kommer senast från IK Oddevold som han spelat med sedan 2013.

– I vårt arbete med att hitta spelare med spetskvaliteter, så är vi väldigt glada att ha knutit till oss Tobias för nästkommande två åren, säger Martin Johansson, herransvarig i SIF i ett pressmeddelande.

Mikaelsson har sin fotbollsbakgrund i Vallens IF, men har också varit ungdomsproffs i Aston Villa samt representerat Port Vale FC, FC Trollhättan och Ljungskile SK. Nu hoppas han kunna bli ett anfallsvapen i SIF.

– Jag hoppas kunna bidra rent spelmässigt och med mina ledaregenskaper. Sedan får man hoppas att jag ska bidra i offensiven, då jag är offensivt lagd, och då med både assist och mål då jag är en poängspelare. Det passar bra in i mitt och familjens livspussel just nu samt att föreningen spelar på en hög och bra nivå, säger han till klubben i ett pressmeddelande.

Fredrik Roos, sportansvarig på SIF, tror också på värvningen.

– Helt rätt kille som skrivit på för föreningen. En STO-kille med rutin och som vet vart målet finns, så det kan bli bra detta. Ledningen runt herr har jobbat på detta ett tag och det ligger helt i vår linje med att få in spelare med rätt karaktär och som kommer bidra på mer än ett sätt, då vi även kommer att nyttja Tobias kunskaper som ett bollplank till våra nya tränare, säger Fredrik Roos, sportansvarig i SIF, i pressmeddelandet.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sporten@otv.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar