• Ebo Eduam gjorde 13 mål för Sif under fjolårssäsongen. Nu återvänder han efter en sejour i Italien och är spelklar till nästa match. Arkivfoto: Simon Pettersson

  Skyttekungen återvänder till Sif

  Under fjolåret gjorde han 13 mål för Stenungsunds IF. Nu återvänder han efter en sejour i Italien och är spelklar redan till matchen mot Lerum på torsdag.

  – Verkligen roligt att han kommer tillbaka, säger sportansvarige Fredrik Roos.

  Sif har hållit kontakten med Ebo Eduam under vintern och våren sedan han lämnade för att testa spel i Italien i en lägre serie. Den tänkte ersättaren Sebastien Osei-Obengo har varit skadeförföljd och inte kunnat visa vad han går för. Ingen Sif-spelare har hittills gjort mer än två mål framåt och laget har saknat spets framåt.

  – Verkligen roligt att Ebo kommer tillbaka till oss i sin fortsatta satsning inom fotbollen. Ett bevis på att han trivdes bra i föreningen under 2016 och han nu vill göra ett avtryck igen, säger Fredrik Roos.

  Sif har fram till förra matchen (5–1 mot FBK Karlstad) haft svårt att få det att lossna framåt i år. Efter 13 omgångar i fjol hade laget målskillnaden 20–15 och 21 poäng. I år är motsvarande målskillnad 17–18 och 14 poäng.

  – Med Ebo, som tillskott i truppen, får vi in en vass forward som gör att vi har flera bra alternativ på den positionen. Han känner även till spelarna och klubben väl då han varit i föreningen tidigare. Jag ser fram emot att få jobba med honom under hösten, då han är en ambitiös kille som vill utvecklas och hjälpa laget till framgång, säger Sif-tränaren William Lundin.

  Ebo Eduam har kontrakt med Sif säsongen ut.

  Jonas Johansson

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar