Sofie Hansson: ”Jag har lärt mig att lita på mig själv”

Vad minns du bäst från 2016?

– När jag tog SM-guld i Borås, tidigt på året i januari, i U18-klassen. Det var väldigt nervöst innan och jag trodde inte att jag skulle vinna. Henne som jag mötte i finalen var ingen jag hade mött innan.

Vad hände mer under året?

– Jag tog NM-silver också, jag tror det var i maj. Det var i Larvik i Norge och även det i U18-klassen. Jag är inte besviken att jag förlorade finalen men jag skulle ha varit mer beredd. Jag hade mött henne innan och vunnit men i finalen var hon snabb med att kasta mig.

Blev året som du hade tänkt?

– Ja det tycker jag, jag är inte besviken över vad jag har gjort. Jag skulle inte säga att jag har något att vara missnöjd med under året som gick.

Vad har du dragit för lärdomar under året?

– Jag har lärt mig att klara mig på egen hand ibland. Jag har åkt själv ofta på tävlingarna. Jag har fått mer erfarenhet och lärt mig att lita på mig själv och tro på mig själv mer än jag gjorde innan. Det är en bra lärdom att ha med sig.

Vad ser du fram emot mest under 2017?

– Jag ser fram emot att tävla lite mer utomlands, som i Holland och Danmark. Nu är det mycket svårare konkurrens när jag tävlar mer utomlands. Så jag får köra på och se hur det går. Om det inte är kul kommer jag inte fortsätta tävla i utlandet.

Vad händer mer under året?

– Det är många fler tävlingar än vad jag har haft tidigare. Det är NM också under 2017. Om jag fortsätter att visa att jag är bra under året får jag säkert chansen att vara med i landslaget.

Vad har du för mål under året?

– Det är mest att prova på att tävla mer utomlands och känna hur det är. Jag vill inte pressa mig för mycket om jag inte tycker om det. Så målet är väl att testa på det och försöka ha kul.        

Hur ska du nå målen?

– Jag ska försöka utvecklas och bli ännu bättre. Jag kanske kommer att åka lite mer på träningsläger samtidigt som jag fortsätter träna i klubben. Jag tror att jag kommer att träna mer på saker som jag behöver, till exempel konditionen.

Kristian Johansson

Fakta

Sofie Hansson

Sport: judo

14 år

Bor: Ellös på Orust, tävlar för Stenungsund

Familj: Mamma, pappa och bror

Bälte: blått

Relaterade artiklar
Fler artiklar