Stark medvind för Svenshögen

Svenshögens målsättning med säsongen 2020 är enkel: man vill vinna serien. Laget har fått flera spelare från bland annat Skärhamns IK.

Oilers, som lagets också kallas för, spelar under namnet Svenshögen-ÖIK men i praktiken är det bara SSK-spelare i division 6-laget.

– Det är mest uppbackning eftersom vi bara har en målvakt. Då finns det möjlighet att låna in en målvakt om vår målvakt, det vill säga jag, skulle gå sönder eller behöva stå vid sidan om, säger Andreas Petersson där lagets spelschema faktiskt är lagt efter hans skiftarbete.

– I division 7 kommer vi däremot att ha ganska mycket samarbete med ÖIK, säger Andreas som varit SSK troget i hela åtta säsonger.

Flera från Skärhamn

Oilers har inför 2020 fått bland annat fem spelare från Skärhamns IK vars lag i division 7 bestod av flertalet asylsökande. Det laget vann sin serie men kunde inte flytta upp på grund av att SIK redan hade ett lag i division 6.

– De valde att gå till oss. Några av dem pendlar från Skärhamn respektive Myggenäs till Svenshögen, säger Petersson som tillägger att en spelare till och med reser från Uddevalla.

Ett annat intressant nyförvärv är Nacor Medina-Perez som har ett förflutet som handbollsspelare på hög nivå (bland annat Redbergslids IK samt utlandsproffs) och som till vardags har hand om Stenungsunds HK:s herrlag.

– Vi var 16 på träningen idag (läs: i torsdags) och på pappret har vi 20-25 spelare. Därför har vi två lag för annars hade alla inte fått spela.

Vill avancera

SSK erbjöds möjligheten till spel i division 6 säsongen 2020 vilken man tog. Ambitionen är att vinna serien men Andreas har just nu lite svårt att veta var laget mer exakt står formmässigt.

– I träningsmatcherna har vi förlorat två, kryssat två och vunnit fem-sex stycken. Det känns ju bra men det är många andralag i vår serie. Det är svårt att veta vilka spelare de kommer med till match, säger han.

– Det är en av anledningarna till att vi vill gå upp för då blir det så att säga lika för alla.

Som klubb arbetar SSK just nu en smula i motvind då man inte längre har något ungdomslag kvar utan bara ett knattelag. De äldre ungdomarna spelar antingen i A-laget eller B-laget.

Hur viktig är föreningen för samhället?

– Den är viktig! Det finns många eldsjälar som har kämpat med klubben i många år, säger han.

Tony Balogh

0303-72 82 24

tony.balogh@lokaltidningensto.se

Svenshögens SK

Serie: Division 6 Bohuslän södra

Tränare: Andreas Petersson (huvudtränare) samt Mattias Ottosson och Martin Caster.

Hemmaplan: Hällungevallen

Klubbdräkt: Orange tröjor, svarta byxor och orange strumpor.

Nyförvärv (från vilken klubb): Alireza Alizade, Ehsan Amiri, Farid Masumi, Hamid Jafary, Ibrahim Sharifi, Linus Sjösten, Nacor Medina-Perez, Oskar Ulmefors, Pejman Sadegphor, Rasmus Klasson, Rohullah Naseri och Rahim Jamilli.

Spelarförluster (till vilken klubb): Ingen

Placering säsongen 2019: Fyra i division 7

Målsättning säsongen 2020: Att ta sig till division 5.

Premiärmatcher: IFK Uddevalla (hemma 2 augusti) och Herrestad (hemma 8 augusti).